De wortels van Oranje

Coverafbeelding van: De wortels van Oranje

Trefwoord(en)
weetjes
Nederland

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Bij de inleiding geeft de auteur aan wat er niét in het boek te vinden zal zijn. Na een overzichtskaartje van Nederland met daarop een aantal plaatsen die in het boek voorkomen volgt een inhoudstafel. Het is een soort fietstocht langs windmolens waarin dertig onderwerpen worden aangestipt. Daarna volgen de verschillende onderwerpen. Elk onderwerp beslaat een dubbele pagina. Eén helft daarvan wordt gebruikt om het onderwerp uit te leggen en de andere pagina bevat één of meerdere illustraties of foto’s die met het onderwerp in verband staan. Een register sluit het boek af.

De auteur van dit boek wil vooral een aantal interessante, bijzondere of leuke weetjes meegeven aan de jonge lezer. Het blijft erg luchtig en soms zelfs grappig. In de teksten zelf staan sommige woorden in oranje letter gedrukt om ze te benadrukken. Er staan ook telkens twee woorden in het blauw. Het eerste woord heeft met het onderwerp te maken en het tweede verwijst naar het volgende onderwerp. Zo worden alle onderwerpen met elkaar verbonden, al hebben ze soms weinig uitstaans met elkaar. De teksten zijn gemakkelijk te lezen omdat ze ook in een aantal tekstblokken zijn ingedeeld.
Origineel informatief boek met allerhande weetjes over Nederland, zonder een toeristische gids te zijn. Erg leuk om te lezen.

Bekroond met een Vlag en Wimpel 2018.

Pol Van Damme - augustus 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Marc ter Horst   

Illustrator
Wendy Panders   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2017

ISBN
9789401443029

Aantal pagina's
75

Prijs
€14,99