De wonderlijke werkplaats van oom Tobi

Coverafbeelding van: De wonderlijke werkplaats van oom Tobi

Trefwoord(en)
zoektochten
goochelen
magie
verhuizen
buren

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Als Kevin verhuist naar het kleine dorpje Beeton, weet hij dat dit de saaiste vakantie ooit zal worden. Dat verandert als hij in een oud spaarpotje enkele munten vindt. Die zetten hem op het spoor van zijn oudoom Tobi. Die was ooit een groot illusionist. Hij verdween echter op een vreemde manier en niemand heeft tot nu toe zijn werkplaats kunnen vinden. Tobi gaat op onderzoek maar er blijken meer mensen interesse te hebben in die fantastische werkplaats.

Bijzonder leuk verhaal over een bijdehandse jongen die een wonderlijke zoektocht onderneemt naar een verloren gewaande werkplaats. De raadsels en puzzels die hij daarvoor moet oplossen, worden heel beeldend beschreven. Ook de personages in het verhaal komen levensecht over. Kevins vader leeft eigenlijk met zijn hoofd in de wolken waar hij moeilijke kruiswoordraadsels in elkaar steekt. Hij gebruikt ook ongebruikelijke woorden en heeft een erg vreemd taalgebruik. Zijn moeder is weinig thuis vanwege haar werk. En de nieuwe buurmeisjes blijken zo opdringerig en betweterig te zijn dat Kevin er bijna gek van wordt. Maar uiteindelijk zullen zij hem helpen om zijn doel te bereiken. Uiteraard zijn er enkele minder eerlijke mensen die zelf de werkplaats willen vinden. Gelukkig voor Kevin is er ook een oude, blinde dame die hem steunt en informatie geeft.
Het verhaal is heel luchtig en humoristisch geschreven en wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van Kevin. Door het kleinere formaat en het gebruik van een grote letter, leest dit verhaal heel vlot. De lezer blijft ook geboeid door de snelle opeenvolging van de soms erg grappige gebeurtenissen met een vleugje magie.
Beslist de moeite waard!

Pol Van Damme - januari 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Lissa Evans   

Illustrator
Temujin Doran

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2018

ISBN
9789025770020

Aantal pagina's
287

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Small Change for Stuart

Vertaler(s)
Jenny de Jonge