De wolf komt echt niet

Coverafbeelding van: De wolf komt echt niet

Trefwoord(en)
wolven
angsten
slapen gaan
humor
fantasie

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Klein Konijntje gaat slapen. Maar eer het de slaap kan vatten vraagt het mama of zij zeker is dat de wolf niet zal komen. Mama verzint reden na reden, maar nooit is klein Konijntje helemaal gerustgesteld.
Alle wolven zijn weggejaagd door de jagers. En als er nog over zijn, verstoppen die zich in het bos in de bergen. Het bos aan de rand van het dorp is te klein. En hij zou nooit naar ons huis komen want in de stad zouden de mensen hem zien. De auto’s zouden hem plat rijden. En als hij ons huis al zou vinden, kan hij niet naar binnen want hij kent de code van onze voordeur niet. Als hij al binnen zou geraken, komt hij niet hier want hij weet niet hoe de lift werkt. …
Dan, als alle vragen op zijn en klein Konijntje moet gaan slapen, gaat de bel…

Dit hilarische prentenboek speelt met alle clichés van wolven en de schrik voor hen. Het verrassende einde is meer dan onverwacht! De tekst is eenvoudig en gevarieerd, de vragen en antwoorden van klein Konijntje en zijn mama laten zich met veel expressie en plezier voorlezen. De prenten tonen zowel het konijn in zijn bed met heel veel vragen en nog meer schrik, maar telkens ook rechts de wolf in een situatie waar klein Konijntje zoveel schrik voor heeft. Deze tekeningen vol humor zitten vol details die je met plezier en de nodige schaterlach ontdekt.

Winnaar van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen 2021.

Eric Vanthillo - maart 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Myriam Ouyessad

Illustrator
Ronan Badel

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2019

ISBN
9789025770563

Aantal pagina's
30

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Le loup ne viendra pas

Vertaler(s)
J.H. Gever