De wolf heeft honger

Coverafbeelding van: De wolf heeft honger

Trefwoord(en)
kartonboek
flapjesboek
dieren

Genre
prentenboek

Vanaf
2 jaar

De wolf heeft honger. Hij ziet een vogel op een heuveltje en eet het op. Hap, slik, weg. Hetzelfde gebeurt met een eekhoorn, een kikker, een konijn en een egel. Maar die egel bezorgt hem problemen. Snel spuugt hij alle dieren weer uit. Maar wat nu, want hij heeft nog steeds honger…

Dit speelse kartonboek maakt handig gebruik van flappen om het verhaal erg spannend te maken. Want het is pas na het openklappen van de flap dat je de hongerige wolf aan het werk ziet. Elke keer opnieuw is er die spanning bij het openflappen van de pagina. Weer een dier dat opgegeten wordt. Tot de wolf gestopt wordt en in de problemen komt. Dat zorgt voor een einde waar iedereen tevreden over kan zijn.
De stevige bladzijden met flappen maken het (voor)lezen van dit boek extra aantrekkelijk. Die interactie nodigt uit om het verhaal mee te spelen en er helemaal in op te gaan. Mooi gestileerde illustraties houden je bij de kern van het verhaal. De tekst is bondig en beperkt zich tot de essentie. Daardoor komt die zelfs grappig over.
Een heerlijk avontuur van een hongerige wolf in een stevig flapjesboek.

Mik Ghys - november 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Agnese Baruzzi

Illustrator
Agnese Baruzzi

Uitgeverij
De Vier Windstreken   


Jaartal
2020

ISBN
9789051167917

Aantal pagina's
16

Prijs
€10,95


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Der Wolf hat hunger

Vertaler(s)
M.E. Ander