De woestijndief

Coverafbeelding van: De woestijndief

Trefwoord(en)
avontuur
woestijnen
magie
vriendschap
broers

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

Als Taran iets steelt van een beruchte magiër zijn de gevolgen dramatisch. Zijn broer wordt gevangen genomen en zal daar deelnemen aan ‘het Labyrint’, een vreemd en magisch spel waarin veroordeelden strijden voor hun vrijheid. Taran wil zijn broer redden maar raakt daardoor erg in moeilijkheden, waarbij hij ook andere mensen in gevaar brengt. Hij kan maar weinig mensen vertrouwen en de tijd dringt.

De auteur neemt de lezer mee naar een Oosters aandoende wereld – ook de cover lijkt dit te bevestigen – waarin magie een grote rol speelt. Maar die is wel voorbehouden voor de magiërs die een belangrijke rol spelen in de maatschappij en met veel eerbied worden behandeld.
Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van verschillende personages, telkens in de ik-vorm. Boven elk hoofdstuk staat uit wiens standpunt er wordt verteld. Meestal zijn dat Taran of zijn gevangen broer. Maar soms ook een ander personage, als dat belangrijk is voor het verhaal. Daardoor weet de lezer meer dan de afzonderlijke personages.
De gebeurtenissen volgen elkaar snel op, zodat de lezer geboeid blijft. Toch slaagt de auteur er ook in om de karakters van de personages heel goed weer te geven, evenals de beschrijvingen van de omgeving waarin het gebeuren zich afspeelt. Vreemd is wel dat Taran als enige een gemotoriseerd voertuig heeft – dat dan ook nog eens verboden is – maar er toch brandstof voor weet te vinden. Het komt wat tegenstrijdig over in het geheel van het verhaal. Het ‘Labyrint-spel’ doet de lezer ook denken aan de ‘Hongerspelen’, al is dit hier veel beschaafder en vallen er (normaal) geen doden.
Een boeiend verhaal waarmee de lezer wel enige tijd zoet is, en dat hem meeneemt naar een zanderige wereld met bijzondere planten en machtige magiërs.

Pol Van Damme - juli 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Emmelie Arents

Uitgeverij
Hamley Books   


Jaartal
2021

ISBN
9789463967693

Aantal pagina's
416

Prijs
€18,99