De (woeste) zoete wolf

Coverafbeelding van: De (woeste) zoete wolf

Trefwoord(en)
wolven
vooroordelen
vertrouwen

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Wolfie is geen gewone wolf, hij is dol op chocolade. Al toen hij heel klein was, wilde hij de beste chocolademaker van de wereld worden. Hij heeft veel geoefend en nu wil hij een winkel openen. Hij wil iedereen laten proeven van zijn lekkere chocoladebonbons maar alle dieren lopen bang weg. Alleen een dapper varkentje neemt een bonbon caramel en vindt die heerlijk. Alle dieren raden hem af om nog naar de wolf te gaan, maar het varkentje luistert niet. Het is zo dol op de bonbons van Wolfie dat het voorstelt om de bonbons te laten proeven aan de andere dieren. Nu durft wel iedereen een bonbon eten. En ze zijn inderdaad zalig. Iedereen bestelt een doos en het varkentje zal ze de volgende dag bezorgen. Wanneer het varkentje niet langskomt, reageren de dieren bezorgd en gaan op zoek. Maar wanneer ook andere dieren niet terugkomen, zijn ze toch weer bang dat de wolf hen heeft opgegeten. Nieuwsgierig gaan ze naar de winkel van Wolfie.

De reacties van de dieren op de enthousiaste Wolfie zijn jammer genoeg zeer herkenbaar. Voor hen  is het onmogelijk dat een wolf geen dieren eet. Gelukkig is er één dier dat zich niet laat leiden door de vooroordelen van de anderen. Daardoor zal uiteindelijk het beeld dat ze hebben van Wolfie veranderen. Maar het heeft tijd nodig.
Op een grappige manier wordt hier een moeilijk thema aangepakt. Vooroordelen hebben we allemaal, en het is knap hoe dat in dit verhaal omgebogen wordt naar iets positiefs. Misschien kan het helpen om na het lezen van dit boek wat meer open te staan voor anderen.
De illustraties zijn fris en expressief. De tekst wordt op een prettige manier verwerkt in de illustraties, soms zelfs in tekstballonnetjes. Er zit ook veel beweging in dit verhaal. Dat maakt het heel leuk om voor te lezen.
Een warm voorleesverhaal over vooroordelen wegwerken met chocolade.

Mik Ghys - december 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Lizzie Finlay

Illustrator
Lizzie Finlay

Uitgeverij
C. de Vries-Brouwers   


Jaartal
2020

ISBN
9789053417799

Aantal pagina's
32

Prijs
€16,90


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The (ferocious) chocolate wolf

Vertaler(s)
Ineke Ris