De Witte Heks – De Poortwereld, deel 4

Coverafbeelding van: De Witte Heks – De Poortwereld, deel 4

Trefwoord(en)
fantasy
magie
avontuur

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Elias, Luna en Wolf zijn het bolwerk van de Grijze heks binnengedrongen op zoek naar hun ontvoerde zusjes. Maar tegen de magie van de Grijze Heks zijn zij niet opgewassen. Welk mirakel is er nodig om hun doel te bereiken? Het lijkt een onmogelijke opgave.

Dit is het afsluitende deel van het vierluik over de Poortwereld. Het verhaal gaat verder op de gebeurtenissen uit de vorige delen en kan niet apart worden gelezen. De personages zijn gekend uit de vorige verhalen en evolueren verder in dit deel.
Het verhaal wordt door de alwetende auteur verteld vanuit het standpunt van verschillende personages en springt dan ook regelmatig van het ene naar het andere personage als dat voor het verhaal noodzakelijk is.
Het verhaal leest heel vlot en de opeenvolgende acties komen snel na elkaar. De gebruikte taal is gemakkelijk te begrijpen voor de jonge lezer. Een aandachtige lezer zal al snel een link leggen tussen de titel en de afloop van het verhaal.
Een aantal zwart-wit illustraties in een soort ‘stripvorm’ visualiseren stukjes uit het verhaal en verduidelijken mee het geheel.
Sluitstuk van een avontuur in een parallelle wereld dat de lezer zeker kan boeien. Goed voor een hele tijd leesplezier.

Pol Van Damme - april 2017

Auteur
Luc Descamps   

Illustrator
Rik Willemen

Uitgeverij
Van Halewyck   


Reeks
De Poortwereld

Jaartal
2017

ISBN
9789461316318

Aantal pagina's
203

Prijs
€13,95