De wereldse wijsheid van de mier

Coverafbeelding van: De wereldse wijsheid van de mier

Trefwoord(en)
mieren
recyclage

Genre
informatief

Vanaf
7 jaar

Aan de hand van eenvoudige tekeningen en korte teksten wordt het leven van de mier uitgelegd. Hoe mieren leven in een kolonie, hoe ze met elkaar communiceren, waar ze van houden en waar ze niet van houden en wat ze eten. Maar vooral dat wij, mensen, van de mieren kunnen leren hoe we de wereld beter kunnen maken. Want de mieren zijn meesters in het samenwerken en recycleren.

Mooi verzorgde uitgave waarin aan jonge kinderen het leven en werken van de mier wordt verduidelijkt. Met als belangrijkste boodschap dat de mieren samenwerken, dat ze heel sterk zijn in het opruimen en dat ze bijzonder goed recycleren. En dat dit iets is wat wij, mensen, van deze kleine diertjes zouden kunnen leren.
De tekeningen zijn eenvoudig en heel duidelijk, waarbij er soms korte humoristische uitspraakjes van de mieren bijstaan. De bijhorende teksten staan in een grote, vette letter en verduidelijken de illustraties.
Het minpuntje aan dit eenvoudige informatieve boekje is dat als het kind het boek eenmaal gelezen heeft en de boodschap begrepen heeft, er verder in het boek niet veel meer te ontdekken valt.
Een originele uitgave met een duidelijke boodschap aan jonge kinderen om zorg te dragen voor de omgeving en bij uitbreiding de wereld.

Pol Van Damme - mei 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Philip Bunting   

Illustrator
Philip Bunting   

Uitgeverij
Condor   


Jaartal
2020

ISBN
9789492899859

Aantal pagina's
36

Prijs
€15,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Wonderful Wisdom of Ants