De wereld is omgekeerd vandaag

aanrader Coverafbeelding van: De wereld is omgekeerd vandaag

Trefwoord(en)
poëzie
fantasie
spelen
verwondering
kinderen

Genre
poëzie

Vanaf
5 jaar

Brecht Vanmeirhaege is een veelzijdig kunstenaar: filmmaker, fotograaf, schrijver, toneelspeler, woordkunstenaar, presentator, nieuwslezer, voice-over-inspreker, en nog veel meer. Met deze verrassende poëziebundel geeft hij zijn dochter van 5 een welverdiend podium. En elke (volwassen) lezer de zet om zijn eigen kind terug te ontdekken en te exploreren.
Verwondering bindt de gedichten van de 5-jarige dichteres Edaín Vanmeirhaeghe Wuytack. Elk gedicht is een neergeschreven neerslag van haar gesproken gedachten. Gedachten waarin de taal vrij associeert op situaties, observaties en gevoelens. Ze dragen allen een soort vrijheid in zich die je doet glimlachen. Onbevangen en speels, gevoelsgeladen en pakkend.
Enkele voorbeelden ter illustratie:
“Er ligt hier een bron van verhalen. Als je wil kan je er altijd induiken … het is een echt toverwoud.”
“Ik vind mijn slaap niet. … Misschien is ze wel op zoek naar haar eigen dromen.”
“Mama is als een vlinder, ze fladdert met haar vleugels. Haar vleugels zijn warme dekentjes voor ons.”
“De neendjes komen soms op bezoek, … Ze maken mama’s en papa’s boos. Ze brullen luid aan tafel … elke keer als ik ‘Neeee!’ roep, komen ze terug.”
En nog veel meer.
Puur en speels, heerlijk om je eraan over te geven!
En nog heerlijker is het om de stem van de jonge dichteres te horen, gemonteerd met fijne, passende achtergrondmuziek. Dat kan je op https://www.brechtvanmeirhaeghe.com/de-wereld-is-omgekeerd-vandaag Je vindt er een mooie trailer van het boek, enkele pagina’s eruit en 3 audio’s met ingesproken gedichten. Een mooie kennismaking als opstap naar het boek zelf.
Dat boek is uitgekiend vormgegeven met passende beelden. Elk gedicht wordt voorafgegaan door een soort polaroidfoto die vrij associëert op de tekst zelf. Tegelijkertijd vind je doorheen het boek nog vele foto’s en voorwerpen die allen je verbeelding prikkelen. Voeg daarbij het grote, vierkant formaat van het boek en je hebt een parel in handen om te koesteren. Om uit voor te lezen, om zelf te lezen, om in te kijken, en nog meer. Keer op keer.
Verrassing en pure verwondering troef in deze originele gedichtenbundel. Een aanrader!

Eric Vanthillo - maart 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Edaín Vanmeirhaeghe Wuytack   

Illustrator
Edaín Vanmeirhaeghe Wuytack   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2020

ISBN
9789044839777

Aantal pagina's
78

Prijs
€19,95