De walvis wilde meer

Coverafbeelding van: De walvis wilde meer

Trefwoord(en)
walvissen
zeedieren
geluk
vriendschap
zoeken

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Wilbert, de tobberige walvis, dobberde rond in het diepe water van de zee met een groot gemis. Een gapende leegte, een levensgroot gat. Hij sleepte een arsenaal van gevonden spullen met zich mee, maar het zuchten en het missen werden alleen maar erger. Op een dag ontdekte hij een schitterend rif vol kleurrijke waterdieren. Het was er een drukte van belang. Daar viel vast veel te vinden, dacht hij, en wilde het rif binnenzwemmen. De zon verdween achter zijn grote, logge lijf. Klaartje, het kleine krabbetje, zette zich schrap. Zij zou Wilbert een duidelijke en heldere levensles geven, en zijn lied zou klinken als nooit tevoren.

Het verhaal van Wilbert klinkt als een moderne fabel. Met een joekel van een wijze levensles die aanleiding geeft tot boeiende, verdiepende gesprekken.
Bette Westera goot dit alles in een vlotte en gestroomlijnde vertelling op rijm. Knap hoe zij daar in slaagt zonder geforceerd te klinken. Een originele en gevarieerde woordenschat met geen woord te veel of te weinig; de toehoorders zullen aan je (voorlees)lippen hangen.
De prenten vol kleur en sfeer houden het midden tussen handwerk en computer. Ze lijken op stills uit animatiefilms en tegelijkertijd merk je het artisanale in elke prent. De illustrator geeft elk dier een vermenselijkt karakter, wat de fabel versterkt.  Heerlijk die expressies en die herkenbare wereld daar in het diepe van de zee. 
Een verrassend en origineel prentenboek met een levensles die kan tellen!…

Eric Vanthillo - mei 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Rachel Bright

Illustrator
Jim Field   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2021

ISBN
9789025774257

Aantal pagina's
38

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Wale Who Wanted More

Vertaler(s)
Bette Westera