De walvis gaat in bad

aanrader Coverafbeelding van: De walvis gaat in bad

Trefwoord(en)
bad
dieren
samen
kartonboek

Genre
babyboek

Vanaf
1 jaar

De walvis gaat in bad en geniet ervan. De schildpad wil ook graag in bad want zijn rug doet pijn. Natuurlijk mag hij mee in bad van de walvis. Net als de bever die kou heeft, de flamingo die vieze poten heeft, de ijsbeer die naar vis ruikt en het kind dat met zijn boot wil spelen. Zo wordt het toch wel erg druk in bad, dus duikt de walvis onder. Om dan met een grote sprong weer tevoorschijn te komen en iedereen uit bad te wippen. Eindelijk terug rust. En de anderen? Die genieten van een ondergelopen badkamer.

Een heerlijk stapelverhaal waarin telkens een nieuw personage mee in bad wil. En de walvis zegt steeds ja, tot het allemaal te veel wordt en hij actie onderneemt. Met een oplossing die iedereen geweldig vindt.
Deze uitgave met stevige kartonnen bladzijden zorgt ervoor dat peuters zelf het hele verhaal kunnen bekijken en herbekijken, want nadat je het verhaal een keer voorgelezen hebt, kunnen ze alles navertellen door de grote illustraties. Op elke dubbele pagina staan het bad en de walvis centraal. Links aan de deur komt iemand vragen om mee in bad te mogen en elke volgende pagina groeit het aantal badgebruikers. Waarbij wie laatst bijkwam, heerlijk ligt te genieten. De anderen zijn steeds minder tevreden, want hun plaats in bad wordt steeds kleiner. De expressie op de gezichten en snuiten van de personages is grappig en herkenbaar. Vooral de verbazing van iedereen wanneer de walvis onderduikt, is grandioos.
Een grappig badverhaal voor peuters en kleuters.

Mik Ghys - september 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Susanne Strasser   

Illustrator
Susanne Strasser   

Uitgeverij
Hoogland & Van Klaveren   


Jaartal
2019

ISBN
9789089672872

Aantal pagina's
22

Prijs
€12,50


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Der Wal nimmt ein Bad

Vertaler(s)
Berd Ruttenberg