De waarschijnlijkheid van alles

Coverafbeelding van: De waarschijnlijkheid van alles

Trefwoord(en)
gezin
familierelaties
racisme
verdriet
rouwen

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Kemi is gek op statistieken en feitjes, daarmee kan ze de wereld beter begrijpen. Wanneer ze een asteroïde aan de hemel ziet die heel erg veel kans maakt om op de aarde neer te storten, staat Kemi’s wereld op zijn kop. De familie vindt steun bij elkaar en ze tellen samen af naar het einde. Terwijl anderen gewoon doorgaan met hun leven. Hebben zij dan niet door dat de wereld vergaat?

Dit gevoelige verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Kemi, in de ik-vorm. Zij vertelt op haar manier hoe ze de vier dagen beleeft die voorafgaan aan het definitieve einde. Zij beschrijft heel uitgebreid de mensen om haar heen, dingen die ze zich herinnert van vroeger en vooral haar bijzondere band met haar vader. Ze tracht een manier te vinden om die dagen toch zinvol door te brengen. Ze reikt de lezer ook heel wat dingen aan om over na te denken.
Kemi is een gewoon meisje dat het ook niet allemaal meer weet en manieren zoekt om de dingen een plaats te geven.
Het boek is dus geen spannende thriller maar eerder een psychologische vertelling om met de gebeurtenissen overweg te kunnen.
Eens de dag van het einde is aangebroken, krijgt de lezer een heel ander beeld over de voorbije gebeurtenissen. En ook hier biedt ze de lezer een aantal ‘kapstokken’ aan om met dit gegeven om te gaan.
Er komen verschillende thema’s aan bod. Het duurt even vooraleer de lezer bemerkt dat het om een gekleurde familie gaat en het thema van het racisme is allesbepalend voor de gang van zaken in het verhaal. Het verhaal speelt zich af in een stad in Amerika waar, nog meer dan in onze streken, mensen van een bepaalde kleur of afkomst samen in een buurt wonen.
Het verhaal van een meisje dat de ondenkbare dingen die haar overkomen een plaats tracht te geven om verder te kunnen met haar leven.

Pol Van Damme - januari 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Sarah Everett

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2023

ISBN
9789025778224

Aantal pagina's
298

Prijs
€18,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Probability of Everything

Vertaler(s)
Esther Ottens