De waanzinnige wetenschap van alles

Coverafbeelding van: De waanzinnige wetenschap van alles

Trefwoord(en)
wetenschap
evolutie
humor

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

In veertien hoofdstukken wordt er informatie gegeven vanaf het allereerste begin – de oerknal – en de allerkleinste deeltjes tot het oneindige heelal en alles daartussen. De teksten zijn overvloedig aangevuld met kleurrijke en humoristische illustraties. Het laatste hoofdstuk geeft in sneltreinvaart een overzicht van de evolutie doorheen de tijd tot zelfs de toekomst over vele miljarden jaren.

In de reeks ‘Waanzinnig om te weten’ wordt informatie op een aparte, heel humoristische manier overgebracht naar de lezer. Maar hij/zij moet ook goed naar de illustraties kijken die de teksten aanvullen. In dit deel uit de reeks (in een groot formaat en met gekleurde illustraties en harde omslag) wil de auteur de lezer duidelijk maken hoe het heelal is ontstaan en hoe daaruit het leven op aarde is kunnen groeien en evolueren tot hoe het nu is. Hij vertrekt héél erg klein, van materie die atomen vormen, tot héél groot, het eindeloze heelal. En vanalles daartussen zoals dino’s, planten, de werking van het lichaam …
Vooral de eerste hoofdstukken over atomen en sterke en zwakke kernkrachten en dergelijke zijn niet simpel te begrijpen. Er is een overvloed aan informatie in tekstblokjes. Weetjes staan in gekleurde tekstblokjes. Een aantal bijzondere wetenschappers krijgen ook een eigen tekstblokje. De grappige illustraties, waaronder die van kleine wetenschappers met grappige tekstballonnetjes, proberen het geheel luchtig te houden. Er staan ook heel veel waanzinnige en soms vreemde weetjes vermeld. Het is eigenlijk te veel informatie om te blijven onthouden. De overzichten achteraan maken het geheel iets duidelijker.
Een boek over zoveel wetenschap dat het meerdere keren zal moeten gelezen worden om alles behoorlijk te begrijpen.

Pol Van Damme - april 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Nick Arnold   

Illustrator
Tony de Saulles   

Uitgeverij
Kluitman   


Reeks
Waanzinnig om te weten

Jaartal
2021

ISBN
9789020605563

Aantal pagina's
98

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Stunning Science of Everything

Vertaler(s)
Inge Pieters