De waanzinnige wetenschap over jou

Coverafbeelding van: De waanzinnige wetenschap over jou

Trefwoord(en)
lichaam
wetenschap
informatie

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

In veertien hoofdstukken van twee, vier of zes pagina’s – al naar gelang de uitgebreidheid van het onderwerp – wordt de werking van het menselijk lichaam in woord en beeld (en veel humor) duidelijk gemaakt. Illustraties, gekleurde tekstkaders, weetjes-kaders en drie wetenschappertjes geven de informatie. Een kleine quiz en een register sluiten het boek af.

In de gekende ‘Waanzinnig-om-te-weten’-stijl wordt de informatie op een heleboel verschillende manieren duidelijk gemaakt. In dit deel uit de reeks (in een groot formaat en met gekleurde illustraties en harde omslag) wil de auteur de lezer duidelijk maken hoe het menselijk lichaam in elkaar steekt en hoe het ‘werkt’. De lezer mag zeker geen viesneus zijn en moet tegen wat ‘griezelige’ illustraties van en informatie over zijn eigen lichaam kunnen, anders laat hij/zij het boek beter liggen. De gegeven informatie is soms erg verrassend en een aantal ‘weetjes’ over het lichaam doen de lezer soms zelfs versteld staan, dingen die de lezer zeker nog niet wist.
De teksten zijn niet overal even eenvoudig en vragen al een zekere leesvaardigheid, ook omdat er specifieke woordenschat wordt gebruikt over benamingen van lichaamsdelen en -stoffen en dergelijke.
Een informatief boek over de werking van het lichaam dat regelmatig zal kunnen herlezen en bekeken worden, en niet enkel door kinderen.

Pol Van Damme - september 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Nick Arnold   

Illustrator
Tony de Saulles   

Uitgeverij
Kluitman   


Reeks
Waanzinnig om te weten

Jaartal
2021

ISBN
9789020605679

Aantal pagina's
96

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Horrible Science of You

Vertaler(s)
Myrthe Spiteri