De waanzinnige boomhut van 156 verdiepingen

Coverafbeelding van: De waanzinnige boomhut van 156 verdiepingen

Trefwoord(en)
Kerstmis
helpen
humor

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Je houdt het niet voor mogelijk, maar Andy en Terry hebben weer 13 nieuwe verdiepingen gebouwd in hun boomhut. Deze keer is er plaats voor een rotsblokkenbaan, een wensput, een aquariumwonderland, een oudelaarzenverdieping en nog veel meer te gekke plekken en dingen. Op de vooravond van kerstmis willen Andy en Terry zich voorbereiden op het kerstfeest, maar daar steekt Meneer grootneus weer een stokje voor. Hij wil de volgende dag een boek, ook al is het Kerstmis. Toch willen Terry en Andy eerst nog een brief met een verlanglijst maken voor de kerstman. Wanner die net klaar zijn wordt er een pakket sneeuw geleverd. Het blijkt een boosaardige sneeuwman te zijn die hun boomhut wil inpalmen. Terry en Andy laten hem smelten maar daardoor verongelukt de slee van de kerstman. Er zit niets anders op dan de taak van de kerstman, het uitdelen van de cadeautjes, over te nemen. Maar gaan ze dan nog op tijd hun boek kunnen schrijven…

Opnieuw hilarische avonturen van dit duo, dat soms al kibbelend op de gekste ideeën komt. En problemen raken ook steeds opgelost, ook al is dan de hulp van hun vriendin Jill soms nodig.
De combinatie van tekst en illustratie blijft de succesformule van deze reeks. Het werkt nog steeds heel uitnodigend en brengt de tekst op een grappige en fantasievolle manier tot leven. Daarbij spelen de vele details in de tekeningen ook een rol. Er duiken steeds pinguïns en verloren worstjes op.
De belevenissen van Andy en Terry zijn onvoorspelbaar en steeds erg verrassend, je vraagt je elke keer opnieuw af welke fantasievolle kronkels de hersenen van de auteurs hebben.
Opnieuw een geslaagd deel in deze populaire reeks.

Mik Ghys - maart 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Andy Griffiths   

Illustrator
Terry Denton   

Uitgeverij
Lannoo   


Reeks
De waanzinnige boomhut

Jaartal
2023

ISBN
9789401489638

Aantal pagina's
287

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The 156-Storey Treehouse

Vertaler(s)
Edward van de Vendel