De Waanzinnige Boomhut van 130 verdiepingen

Coverafbeelding van: De Waanzinnige Boomhut van 130 verdiepingen

Trefwoord(en)
fantasie
ruimtereizen
humor

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Bij het verschijnen van dit tiende deel van de reeks De Waanzinnige Boomhut zijn er weer 13 verdiepingen bijgebouwd. Reeds 130 verdiepingen telt de boomhut nu, en nog steeds vinden de auteurs nieuwe verdiepingen uit die ze kunnen toevoegen. Deze keer is er onder andere een zeepbellenblazer en een Boomhut Brandweer Brigade bij. En een te gekke superlangebenenverdieping en een non-stop-stippenverdieping.  Zoals steeds zijn het fantasievolle plekken die elders in het verhaal opnieuw opduiken, tijdens een spannende achtervolging of om het net afgewerkte manuscript van Andy en Terry tijdig bij de uitgever te bezorgen.
Tijdens dit nieuwe avontuur worden Andy en Terry met de boomhut ontvoerd door een gigantische vliegende oogbol. Die neemt hen mee naar een verre planeet waar ze tegen andere ruimtewezens moeten strijden op leven en dood.  Een levensgevaarlijk avontuur vol hilarische verrassingen uiteraard.

De populariteit van deze boekenreeks is grenzeloos, net als de fantasie van de auteurs. Telkens weer zorgen ze voor verrassingen, spanning en heel veel humor. Ook al gebruiken ze terugkerende trucjes, zoals net voor het einde van het verhaal alle gebeurtenissen nog eens snel na elkaar zetten terwijl ze zogezegd hun avonturen opschrijven. Toch blijft dit boeiend, op die manier overloop je nog eens snel alle te gekke gebeurtenissen in dit verhaal.
Tekst en illustraties vormen samen een geheel, het ene werkt niet zonder het andere. Het is pas door hun samensmelting dat het ultieme plezier bereikt wordt, voor de auteurs net zo goed als voor de lezers.
Plezier is verzekerd met de nieuwste verdiepingen van de Waanzinnige Boomhut!

Mik Ghys - februari 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Andy Griffiths   

Illustrator
Terry Denton   

Uitgeverij
Lannoo   


Reeks
De waanzinnige boomhut

Jaartal
2021

ISBN
9789401473118

Aantal pagina's
322

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The 130-Storey Treehouse

Vertaler(s)
Edward van de Vendel