De vuurproef – De Wilde Heks, deel 1

Coverafbeelding van: De vuurproef – De Wilde Heks, deel 1

Trefwoord(en)
fantasie
magie
heksen
testen

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Als Clara op een regenachtige morgen door een grote zwarte kat wordt aangevallen, verandert haar hele leven. Ze wordt ziek en enkel haar tante – die ze nog nooit gezien had – kan haar helpen. Clara blijkt een wilde heks te zijn. Wat dat betekent, leert ze tijdens een verblijf bij haar tante. Maar er is een vreemd wezen met grote vleugels dat het op haar gemunt heeft. In een soort rechtbank voor de wilde heksen zal Clara moeten bewijzen dat ze een echte wilde heks is.

Dit is het eerste deel van een reeks over een meisje dat over bijzondere talenten beschikt. Iets wat ze zelf nog niet wist. Na een wat aarzelend en eigenaardig begin, waarbij Clara een wilde heks wordt, evolueert het verhaal van een realistisch gegeven naar een fantasieverhaal waarin wilde heksen op het voorplan staan. Er is – uiteraard – ook een tegenspeler die het om een (nog) onduidelijke reden op Clara heeft gemunt. Na een avontuur in die fantasiewereld eindigt het verhaal terug in de realiteit, maar met verwijzing naar een vervolg.
Het verhaal wordt verteld in de ik-vorm vanuit het standpunt van Clara. Zodoende weet de lezer ook niet meer dan wat Clara denkt en voelt en meemaakt. In het begin is Clara in de war over haar bijzondere talenten die ze heeft en kan ze die talenten niet behoorlijk manipuleren. Maar tijdens haar avontuur krijgt ze een bijzondere helper die haar loodst. Door haar eerlijkheid en ‘zuiver’ karakter kan ze de moeilijkheden die op haar weg komen overwinnen.
In dit eerste deel krijgt de lezer een beeld van deze jonge wilde heks en hoe haar fantasiewereld ‘werkt’. Het echte avontuur zal (hopelijk) in de volgende delen beginnen.

Pol Van Damme - februari 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Lene Kaaberbøl

Uitgeverij
Lannoo   


Reeks
De wilde heks

Jaartal
2015

ISBN
9789401423960

Aantal pagina's
182

Prijs
€12,50