De Vreselijke Twee. De ultieme grap

Coverafbeelding van: De Vreselijke Twee. De ultieme grap

Trefwoord(en)
humor
school
afscheid
grappen

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Mick en Nick beginnen aan hun laatste jaar op het Dutjebroeks College, tot grote spijt van hun schooldirecteur. Die is immers volledig in de ban van de twee grappenmakers en vindt zichzelf ook heel grappig. Daardoor raakt hij in de problemen en wordt hij in het oog gehouden door zijn vader, de superstrenge regiodirecteur. Die wil wraak nemen op Mick en Nick en krijgt onverwachts een unieke kans daarvoor. Maar de vriendschap van Mick en Nick is niet kapot te krijgen.

Dit vierde deel over de Vreselijke Twee draait minder om moppen en grappen dan de vorige delen. Deze keer is de sfeer weemoediger, omdat de jongens beseffen dat het hun laatste schooljaar is op deze school. Het is dan ook meer een ode aan de vriendschap tussen deze twee jongens. De personages zijn nog steeds erg karikaturaal, maar de gevoelens van Mick staan erg centraal. Vooral op het moment dat hij slecht nieuws te horen krijgt. Net nu hij zich zo thuis voelt in het dorp, en vooral bij zijn partner in crime Nick.
Het is duidelijk dat ook de auteurs met dit boek afscheid nemen van de Verschrikkelijke Twee. Maar niet voordat ze hen nog een ultieme grap laten bedenken, allebei los van elkaar en toch samen. Iets waar ze de rest van hun leven met binnenpretjes aan zullen terugdenken.
De vrolijke, speelse illustraties vullen de tekst mooi aan en maken hem nog grappiger.
Een fraaie afsluiter van een komische reeks.

Mik Ghys - februari 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Mac Barnett   
Jory John   

Illustrator
Kevin Cornell   

Uitgeverij
Van Holkema & Warendorf   


Jaartal
2019

ISBN
9789000365944

Aantal pagina's
222

Prijs
€15,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Terrible Two’s Last Laugh

Vertaler(s)
Merel Leene