De vogel top 100 van Nico de Haan

Coverafbeelding van: De vogel top 100 van Nico de Haan

Trefwoord(en)
vogels

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Het boek is ingedeeld in vier grote delen: Stad, tuin en park – Boerenland – Bos en hei – Moeras, rivier en strand. Elk van deze biotopen heeft een icoontje. Bij de beschrijving van vogels komen de verschillende icoontjes terug, zodat de lezer kan nagaan in welke biotoop de vogel kan terug te vinden zijn.
Voor elke vogel is één pagina voorzien. Daarop staat een illustratie en een informatieve tekst. Bij een aantal vogels staat ook nog een ‘weetje’ over vogels in het algemeen of een ‘doen’ – een activiteit die kan uitgevoerd worden.
Achteraan staat een register van alle vogels.

Dit boek in klein formaat geeft een uitgebreid overzicht van een groot aantal vogels die in de lage landen terug te vinden zijn. Door de opdeling in de verschillende biotopen kan een vogel snel worden gevonden, al geven de icoontjes bovenaan de bladzijde ook weer dat de vogel ook in andere omgevingen kan voorkomen.
De tekstjes lezen vlot en geven heel wat specifieke informatie. Geen droge kost, maar frisse, soms humorvolle en luchtige zinnen maken het lezen een interessant gebeuren. Al moet gezegd dat het lettertype vrij klein is.
De illustraties geven een mooi beeld van de vogels. Dikwijls siert meer dan één illustratie de tekst, waardoor het geheel nog mooier oogt.
Het boek is al aan zijn derde herziene druk toe en werd bekroond met een Zilveren Griffel.

Pol Van Damme - augustus 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Nico de Haan

Illustrator
Elwin van der Kolk   

Uitgeverij
Ploegsma   


Jaartal
2018

ISBN
9789021678306

Aantal pagina's
121

Prijs
€14,99