De vlucht van Daidalos

Coverafbeelding van: De vlucht van Daidalos

Trefwoord(en)
Oude Griekenland
mythologie

Genre
prentenboek

Vanaf
9 jaar

De kunstenaar en uitvinder Daidalos blikt als oude man terug op zijn verleden en maakt een levendige reis door zijn herinneringen. Van zijn vlucht uit Athene, het labyrint met de Minotaurus, de vlucht met zijn zoon Ikaros die te dicht naar de zon vloog tot de slakkenhuisproef op Sicilië.

Deze auteur heeft al heel wat Griekse mythen bewerkt zodat ze makkelijk inleefbaar zijn voor kinderen. En dat doet ze ook bij dit verhaal over Daidalos. Zelfs volwassenen die de mythe kennen, kunnen hier nog enkele elementen ontdekken die ze niet wisten.
Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Daidalos, in de ik-vorm. Het is dus de kunstenaar zelf die het verhaal van zijn leven verteld en ook zijn opmerkingen daarbij.
Nog meer dan het verhaal maken de prachtige, kleurrijke illustraties een diepe indruk bij de lezer. Vooral de vele afbeeldingen van het hoofd van Daidalos met telkens een verschillende ‘haartooi’ passen perfect bij het verhaal.
Een oud verhaal dat erg knap herverteld wordt met prachtige en gedetailleerde illustraties. Het zal jonge lezers zeker zin doen krijgen om meer van zulke verhalen te lezen. Beslist de moete waard!

Pol Van Damme - juni 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Imme Dros

Illustrator
John Rabou   

Uitgeverij
De Vier Windstreken   


Jaartal
2022

ISBN
9789051168860

Aantal pagina's
51

Prijs
€16,99