De vloek van de vliegende olifantes

aanrader Coverafbeelding van: De vloek van de vliegende olifantes

Trefwoord(en)
relaties
vriendschap
gevoelens

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Op een nacht moet Louise Olifante hals over kop met haar doortastende oma vertrekken. Er rust een vloek op de Olifantes die van generatie op generatie wordt doorgegeven en nu had het lot beslist dat het tijd was om te vertrekken. Louise wordt gedwongen om  alles en iedereen die haar lief is, achter te laten. Tijdens hun reis wordt de oma van Louise onwel en staat Louise er wat alleen voor. Ze leert Birk kennen en ontmoet zijn warme familie. Dan ontdekt Louise iets vreselijks. Ze weet niet meer wie ze is en hoe ze nu verder moet.

Het verhaal is opgevat als een neerslag van Louise die de gebeurtenissen reconstrueert; dus eigenlijk nadat alles achter de rug is. Het verhaal is daardoor in de ik-vorm geschreven vanuit het standpunt van Louise.
Niet zozeer het avontuur overheerst, maar wel de gevoelens van Louise. Hoe ze zich voelt als ze haar gekende omgeving bruusk moet achterlaten zonder afscheid te kunnen nemen. De ondoorgrondelijke houding van haar oma die haar mee op sleeptouw neemt. Maar vooral het gegeven dat Louise op een kantelmoment een vreselijke ontdekking doet die haar hele leven op zijn kop zet.
Op een prachtige manier weet de auteur dit toch wel dramatische gebeuren te verwoorden zonder dat het tranerig wordt, integendeel. Met de steun van Birk en zijn familie weet ze zich uiteindelijk een plek in de wereld te vinden.
Een feelgood-verhaal dat de lezer vanaf het begin warm omarmt en waarbij de sympathie voor de doodeerlijke Louise enkel maar groter wordt naarmate het verhaal vordert.
Een sterke aanrader!

Pol Van Damme - augustus 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Kate DiCamillo   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2019

ISBN
9789401454858

Aantal pagina's
210

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Louisiana’s Way Home

Vertaler(s)
Harry Pallemans