De vloek van de moordenaar – Sleedoorn, deel 3

Coverafbeelding van: De vloek van de moordenaar – Sleedoorn, deel 3

Trefwoord(en)
Parijs
aanslag
avontuur
raadsels

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Apothekersleerling Christopher weet een aanslag op de koning te voorkomen. Hij ontdekt ook dat er meer aanslagen zullen volgen. Daarom wordt hij naar Parijs gestuurd om het complot tegen de Franse troon te verijdelen. Samen met zijn vrienden Tom en Sally gaat hij op zoek naar de geheimzinnige schat van de Tempeliers. Als ze die vinden vóór de aanslag wordt uitgevoerd, is de dreiging afgewend. Maar daarvoor moeten ze heel wat codes en raadsels weten op te lossen. Lukt hen dat tijdig?

Dit is het derde avontuur van Christopher en zijn vrienden. Net als in de vorige verhalen spelen codes en raadsels een grote rol. Ditmaal speelt het verhaal zich voornamelijk af in Parijs, na een spectaculair begin in Engeland.
De personages zijn reeds gekend uit de vorige verhalen uit de reeks. Hoewel Christopher erg goed blijkt opgeleid door zijn meester, blijft hij aan zijn eigen kunnen twijfelen. Gelukkig heeft hij twee goede vrienden die hem steunen en helpen.
Het verhaal leest erg vlot, net als de vorige verhalen. Al lijkt enige gewenning wel voor voorspelbaarheid te zorgen. De lezer weet ondertussen dat Christopher de raadsels en codes wel opgelost zal krijgen, al vraagt het soms wat tijd vooraleer hij er zicht op krijgt. Dan blijft enkel het spannende avontuur over. De auteur heeft de locatie verplaatst naar het Parijs van 1665. Zodoende kan hij de lezer meenemen naar een nieuwe plek waar de avonturen zich afspelen en geeft hij de lezer een beeld van een stad in volle ontwikkeling. Neem daarnaast de mysteries die rond de ridders van de Tempeliers waren en die het geheel daarmee nog geheimzinniger maken.
Het verhaal is geschreven in een eenvoudige taal die erg makkelijk leest, de dialogen komen vlot over en de onderlinge relaties tussen de personages zijn herkenbaar.
Daardoor blijft de lezer geboeid tot het einde. Dan valt er plots een brief in Christophers handen van een geheimzinnige tegenstander die al verwijst naar een volgend deel.
Goed voor een hele tijd ontspannen leesplezier.

Pol Van Damme - augustus 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Kevin Sands   

Uitgeverij
Gottmer   


Reeks
Sleedoorn

Jaartal
2017

ISBN
9789025767709

Aantal pagina's
429

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Blacktthorn Key: The Assassin’s Curse

Vertaler(s)
Maria Postema