De viruscode – De labyrintrenner prequel, deel 2

Coverafbeelding van: De viruscode – De labyrintrenner prequel, deel 2

Trefwoord(en)
actie
avontuur
overleven
intriges

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Thomas is zeer jong wanneer hij bij zijn moeder wordt weggehaald door medewerkers van de regering. Wetenschappers geven hem een andere naam en testen zijn kennis en vaardigheden. Hij ondergaat regelmatig onderzoeken en krijgt intensief les in natuurkunde, wiskunde en geschiedenis. Hij blijkt immuun te zijn voor een vreselijke ziekte die de mensheid kan uitroeien. Er zijn nog andere kinderen in de gebouwen waar hij zich bevindt, maar hij vangt zelden een glimp van hen op. Tot hij er op een bepaald moment in slaagt vriendschap te sluiten met enkele van hen. Wanneer hij nadien wordt ingeschakeld in een proef die uiterst belangrijk is voor de wetenschappers, voelt hij zich schuldig als zijn vrienden die moeten ondergaan. Hij ontdekt allerlei intriges binnen de organisatie en voelt zich bedrogen. Er zit maar één ding op: zijn vrienden proberen te redden. Maar zal de organisatie dat toelaten?

Deze prequel van ‘De labyrintrenner’ vertelt hoe Thomas en de andere belangrijke personages uit dat verhaal in het labyrint beland zijn en wat de bedoeling is van WICKED. Omdat de lezer de oorspronkelijke verhalen al kent, bezorgen de belevenissen van Thomas je een voortdurend gevoel van dreiging. Je weet waar Thomas in opgeleid wordt, je weet wat met zijn vrienden gaat gebeuren en je herkent de locaties waar ze later terecht gaan komen.
Een spannend en intrigerend boek, een perfecte voorloper van de trilogie, dat je toch best leest als je de trilogie al uitgelezen hebt. Dan is de impact groter. En het maakt ook heel wat zaken duidelijker. Een ideale aanvulling voor de fans van de reeks.

Mik Ghys - december 2016

Zoek op bib.be

Auteur
James Dashner   

Uitgeverij
Uitgeverij Q   


Reeks
De labyrintrenner

Jaartal
2016

ISBN
9789021400129

Aantal pagina's
347

Prijs
€15,00


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Fever Code

Vertaler(s)
Rogier van Kappel