De Vikingen!

Coverafbeelding van: De Vikingen!

Trefwoord(en)
vikingen
slavernij

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

In tien korte verhalen reist de lezer door tweehonderd jaar Vikinggeschiedenis. Doorheen die tien verhalen wil de auteur een aantal foute ideeën over de Vikingen uit de wereld helpen en een beeld geven hoe het echt zou kunnen gebeurd zijn. Het zijn dus fictieve verhalen die gebaseerd zijn op historische feiten. De bedoeling is dat de lezer het algemene beeld dat men heeft over de Vikingen bijstelt en corrigeert. Het waren geen lieverdjes maar ook niet de baarlijke woestelingen zoals men ze afschildert.
De verhalen zijn makkelijk leesbaar en in een eenvoudige taal geschreven. Hoewel de verhalen een periode van tweehonderd jaar overspannen, is er een logische lijn te vinden doorheen de verschillende verhalen.
De vele kleurrijke en eenvoudige illustraties zorgen voor een ruime bladspiegel. Iets wat nog meer wordt onderstreept door het formaat van het boek; het is breder dan het hoog is. De tekst staat ook telkens in twee kolommen op een bladzijde.
Er wordt ook verwezen naar enkele musea waar de geïnteresseerde lezer nog heel wat meer informatie over dit volk kan terugvinden.
Eenvoudige verhalen die de jonge lezer zeker iets bijleren over de Vikingen.

Pol Van Damme - mei 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Arend van Dam   

Illustrator
Georgien Overwater   

Uitgeverij
Van Holkema & Warendorf   


Jaartal
2015

ISBN
9789000340309

Aantal pagina's
39

Prijs
€10,00