De verzameling

aanrader Coverafbeelding van: De verzameling

Trefwoord(en)
zoektochten
relaties
voodoo
stammen
strijd

Genre
leesboek

Vanaf
16 jaar

Op de tocht naar haar thuisland strandt Shadow in Zuid-Frankrijk. Haar contactpersoon die haar overtocht naar Afrika zou regelen is in duistere omstandigheden overleden. Ten einde raad belt ze Ruben om hulp. Zonder een goede voorbereiding vertrekt Ruben naar Frankrijk. Gelukkig ontmoet hij daar Fabien, een vlotte ober van een klein restaurant die Ruben uit de nood helpt en zelfs een baantje voor hem versiert. Ondertussen is Miranda gefascineerd door voodoo en begint te experimenteren. Als Shadow dat te weten komt, moet Miranda zo snel mogelijk ook naar Frankrijk komen. De problemen worden steeds groter voor Shadow. Als ze een aanknopingspunt vindt om beelden van onoverwinnelijke strijders te vinden, doet ze er alles aan om die te vinden. Want die kunnen haar helpen in haar strijd tegen Zouzou. Maar er zijn anderen die ook interesse hebben. Wie kan ze nog vertrouwen?

Dit is het vervolg op ‘Shadow’, een nagelbijtend spannend verhaal waarin voodoo een grote rol speelt. De setting van ‘Shadow’ is Zweden, nu is Shadow op weg naar huis en bevindt ze zich in het zuiden van Frankrijk. De omgeving is in het verhaal van minder belang. Waar het wel om draait is haar zoektocht naar de beelden die haar zouden kunnen helpen, maar ook haar houding tegenover Ruben. Ze weet zich daar geen raad mee. Ze is verliefd op hem, maar kan of wil dat niet toegeven, laat staan dat ze het laat blijken. Anderzijds is ze ook jaloers op de mooie Miranda die Ruben’s vriendin is. Ruben zelf weet ook niet hoe zijn relatie tot Miranda nu eigenlijk aanvoelt. Hij is door zijn moeder erg beschermd opgevoed en ‘ontsnapt’ in dit verhaal aan haar toezicht door zonder haar medeweten naar Frankrijk te trekken. Hij ziet enorm op naar Fabien, de losse en erg vlotte ober die een duidelijk levensdoel voor ogen heeft. Door hem krijgt Ruben meer zelfvertrouwen, al is het schoorvoetend.
Het verhaal wordt verteld door de alwetende auteurs vanuit de standpunten van de verschillende personages. Ook van de tegenstander van Shadow. Zodoende weet de lezer meer dan de personages zelf en krijgt hij/zij het onbehaaglijke gevoel dat Shadow en haar vrienden in de val worden gelokt zonder dat ze het zelf weten. De lezer staat er machteloos tegenover. Daardoor wordt er een zenuwslopende sfeer gecreëerd.
Minder spannende actie maar meer een psychologisch beeld van de veranderingen in de relaties tussen Ruben, Miranda en Shadow.
In het begin lijken de verschillende stukjes wat los aan elkaar te hangen, maar hoe verder in het verhaal, komen stilaan alle elementen samen en blijkt alles met alles te maken te hebben.
Voodoo speelt uiteraard weer een belangrijke rol in het verhaal en wordt erg vanzelfsprekend beschreven.
Het verhaal is ook nu weer afgerond, met een hoopvol maar open einde.
Anders van opbouw dan Shadow maar met nog meer diepgang naar de evolutie van de verschillende personages.
Een aanrader.

Pol Van Damme - maart 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Petrus Dahlin
Lars Johansson

Uitgeverij
Karakter   


Jaartal
2014

ISBN
9789045204369

Aantal pagina's
447

Prijs
€19,95


Vertaald uit
Zweeds

Originele titel
Samlingen

Vertaler(s)
Corry van Bree