De verwarrende kraak – Het fabeldierenpark, deel 3

aanrader Coverafbeelding van: De verwarrende kraak – Het fabeldierenpark, deel 3

Trefwoord(en)
fabelwezens
avontuur

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

In deze trilogie zoeken Jonas en Evi uit wie het fabeldierenpark wil saboteren. Ze hebben Lizzy, de gans met de gouden eieren, kunnen terugvinden en hebben zo de draak Krasser gered. Maar er gebeuren nog steeds verdachte zaken. Tot Jonas’ ontzetting lijkt zijn vader de saboteur want hij breekt geregeld stiekem in in het fabeldierenpark. Ondertussen ontdekken Jonas en Evi ook dat de vader van Evi’s vroegere vriendin op het punt staat het fabeldierenpark te ontmaskeren. Het lijkt er ook steeds meer op dat hij de ontvoerder is van Jonas’ moeder. Hoe meer ze ontdekken, hoe geheimzinniger alles wordt. En gevaarlijker. Hoe kunnen ze het park nog redden en de saboteur ontmaskeren?

Dit derde deel over het fabeldierenpark is ook meteen de afsluiter van de avonturen van Jonas en Evi. Er komen nog heel wat geheimen naar boven en er gebeuren ook nog heel wat geheimzinnige zaken. Een boek vol actie en spanning dus, dat boeiend blijft tot de laatste bladzijde. De spanning wordt knap opgebouwd, met cliffhangers en tussendoor hier en daar een oplossing voor een probleem. Maar het duurt tot het einde van het verhaal vooraleer alle mysteries opgehelderd zijn. De fabeldieren en hun gedrag blijft tot de verbeelding spreken. Ze hebben allemaal een raak getypeerd karakter en maken het hun verzorgers alles behalve gemakkelijk. Jonas en Evi groeien nog meer naar elkaar toe. Hun vriendschap wordt sterker naarmate hun zoektocht vordert. Ze begrijpen elkaars gevoelens steeds beter, waardoor ze als team erg goed kunnen samenwerken. Jonas voelt zich steeds beter in zijn vel, hij heeft eindelijk een plaats gevonden waar hij thuishoort. De andere personages worden ook omschreven met een duidelijk karakter, dat vooral door hun gedrag vorm krijgt.
Dit fantasievolle verhaal is vlot geschreven met een sterke spanningsboog. Mooi opgebouwd, waardoor je op het puntje van je stoel verder leest. De fantasiewereld van het fabeldierenpark is knap beschreven en zeer geloofwaardig. Dat zorgt voor een sterke trilogie, een mooie aanrader!

Mik Ghys - juni 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Tui T. Sutherland   
Kari Sutherland

Illustrator
Hendrik Gheerardyn   

Uitgeverij
De Fontein   


Reeks
Het fabeldierenpark

Jaartal
2021

ISBN
9789026155390

Aantal pagina's
343

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Menagerie #3 : Krakens and Lies

Vertaler(s)
Hanneke Majoor