De verschrikkelijke Meneer Gom heeft een plan

Coverafbeelding van: De verschrikkelijke Meneer Gom heeft een plan

Trefwoord(en)
vuil
rommel
honden
vergiftigen
humor

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Bij meneer Gom is alles vuil en rommelig. Het hele huis is vies, behalve de tuin. Die houdt hij heel netjes want anders krijgt hij slaag met een braadpan van een kwade fee die uit zijn  bad opduikt. Hij weet niet hoe hij van die fee moet  verlost geraken dus tuiniert hij ijverig. Wanneer de loslopende dorpshond John zijn tuin verkiest om in rond te dollen, is meneer Gom in alle staten. Hij krijgt meppen met de braadpan en met een oplossing bedenken. Vergif lijkt hem de beste oplossing dus zoekt hij hulp bij de gemene slager Willem Wilhelmus. Die wil hem graag helpen met dat vreselijke plan. Polly, een meisje dat toevallig hun plannen hoort, wil John redden. Maar hoe?

Meneer Gom is echt verschrikkelijk. Maar verschrikkelijk op een erg grappige manier. Vooral als blijkt dat hij geterroriseerd wordt door een kwade fee die een nette tuin wil. Hilarisch. Net als de plannen die hij maakt met de slager, of zijn afkeer van de snoepwinkel. Dit hele verhaal is knettergek. Daarbij werd het voorzien van vrolijke illustraties die de humor in het verhaal nog versterken.
Dit boek won reeds verschillende prijzen in het buitenland, waaronder de ‘Roald Dahl Funny Prize’.  Terecht, want dit boek is heerlijk knettergek.

Mik Ghys - augustus 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Andy Stanton

Illustrator
Mattias De Leeuw   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2017

ISBN
9789401447584

Aantal pagina's
187

Prijs
€9,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
You’re a Bad Man, Mr Gum!

Vertaler(s)
Edward van de Vendel