De verrader – Boy Nobody, deel 3

Het Programma heeft Boy Nobody, Zach, op non-actief gezet. Hij wil nu op zoek gaan naar zijn vader. Leeft die nog of niet? Daarvoor moet hij zijn vriend Howard bevrijden uit de handen van Het Programma, want Howard was informatie over zijn vader op het spoor. In het huis waar Howard wordt gevangen gehouden, treft hij ook een vreemd meisje aan. Hij besluit haar mee te nemen, maar weet niet of ze wel te vertrouwen is. Het drietal wordt op de hielen gezeten door Het Programma. Zal Zach vinden wat hij zoekt of zal Het Programma hem uit de weg ruimen?

Dit is het derde deel van de trilogie over Boy Nobody. Na deel één, met de gelijknamige titel en deel twee ‘De Opdracht’, krijgt de lezer nu de finale voorgeschoteld. Net als bij de vorige boeken leest het verhaal erg vlot en volgen de gebeurtenissen elkaar in sneltreinvaart op. Deze keer is het echter Zach zelf die zijn hachje moet zien te redden tegen andere moordenaars van Het Programma terwijl hij op zoek is naar de waarheid achter het lot van zijn vader. Als hij de schokkende waarheid ontdekt, staat hij voor een bijzonder moeilijke keuze.
De verschillende gebeurtenissen komen realistisch over en de beschrijvingen geven de lezer een filmisch beeld van de plekken waar alles zich afspeelt en de acties van Zach. Ook de andere personages worden levensecht beschreven en de dialogen komen vlot en natuurlijk over. De relatie tussen Zach, zijn vriend Howard en het meisje Tanya wordt eveneens herkenbaar en geloofwaardig beschreven al worden Zach en de lezer enkele keren op het verkeerde been gezet. Iets wat niet goed past bij een opgeleide huurmoordenaar als Zach en waar hijzelf ook door verrast wordt.
Het verhaal is geschreven in de ik-vorm vanuit het standpunt van Zach. De lezer bekijkt de wereld door zijn ogen. Ook alles wat hij denkt en waaraan hij twijfelt, komt de lezer dus te weten, maar ook niet meer dan dat. De lezer weet dus ook niet meer dan Zach.
Het slot laat uitschijnen dat er nog een vervolg mogelijk is – al zal het dan onder een andere vorm zijn.
Spannend en onderhoudend thrillerverhaal dat de lezer geboeid houdt tot het einde. Beslist de moeite waard!

Pol Van Damme - februari 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Allen Zadoff   

Uitgeverij
Clavis   


Reeks
Boy Nobody

Jaartal
2015

ISBN
9789044825107

Aantal pagina's
282

Prijs
€18,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
I Am the Traitor

Vertaler(s)
Margot van Hummel