De vermiste prins – De Grijze Jager, deel 15

Coverafbeelding van: De vermiste prins – De Grijze Jager, deel 15

Trefwoord(en)
avontuur
zoektochten
kastelen

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

De koning van een overzees buurland van Araluen komt koning Duncan om hulp vragen. Zijn zoon wordt gegijzeld door een opstandige baron. Grijze jager Will en zijn leerling Maddie reizen undercover als artiesten naar het kasteel van de baron. Ze hopen er te mogen optreden aan het hof om zo de gegijzelde zoon van de koning te kunnen bevrijden. Hun reis is vol risico’s en gevaren. En welke mysterieuze figuur lijkt hen overal te volgen?

Alweer deel vijftien van de reeks over de Grijze Jagers. Het concept is gekend en keert elke keer terug. De Grijze Jagers krijgen een gevaarlijke opdracht en moeten die tot een goed einde brengen. Ondertussen beleven ze ook nog enkele zijdelingse avonturen, zoals het inrekenen van een inhalige roversbende of het ontmaskeren van een mysterieuze achtervolger.
Het avontuur primeert in alle verhalen en dat is deze keer niet anders. Net als in vorige delen gebeurt er in het begin van het verhaal weinig spectaculairs en wordt de setting van het verhaal langzaam opgebouwd dat tot een spannende finale leidt.
Toch is dat deze keer er één in mineur, want het verhaal is niet af. Het is aan de lezer dus om te wachten op het vervolg van dit deel.
Goed voor weer een hele tijd ontspannen leesplezier.

Pol Van Damme - april 2021

Zoek op bib.be

Auteur
John Flanagan   

Uitgeverij
Gottmer   


Reeks
De Grijze Jager

Jaartal
2021

ISBN
9789025772697

Aantal pagina's
285

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Ranger’s Apprentice: The Royal Ranger. The Missing Prince

Vertaler(s)
Wybrand Scheffer