De verleiding

Coverafbeelding van: De verleiding

Trefwoord(en)
verslaving
kamperen

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Omdat Noor zo ‘verslaafd’ is aan haar mobiele telefoon, wordt ze door haar moeder naar een afkickkamp gestuurd. Zeer tegen haar zin vertrekt Noor naar het kamp. Daar leert ze enkele andere jongeren kennen die allemaal met één of andere verslaving kampen. Ze ontdekken echter dat het kamp meer blijkt te zijn dan wat de leiding hen vertelt. Ze moeten erachter komen hoe ze dit kunnen bewijzen.

De auteur wil met dit korte verhaal aantonen dat er meer in de wereld is dan een mobiele telefoon en de sociale media waarop je zoveel mogelijk volgers moet zien te krijgen. Dat afspraken maken en praten met de mensen in je omgeving veel kunnen bijdragen tot een betere onderlinge relatie.
Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Noor, in de ik-vorm. De lezer weet dus perfect wat Noor zegt, denkt en doet. Een beetje vreemd is wel dat zij erg tegen haar zin naar het kamp vertrekt, dat ze opziet tegen de activiteiten die er plaatsvinden, maar het toch telkens zonder veel morren doet en er dan nog plezier in vindt ook. Het doel van de auteur is daarin ook wel duidelijk – dat dingen die je niet kent of niet gedaan hebt toch leuk kunnen zijn – maar Noor stribbelt echt heel weinig tegen, terwijl ze overkomt als een meisje dat graag haar eigen zin doet en zich niet zo makkelijk laat zeggen wat ze wel of niet mag doen.
Onder de titel op de cover staat: verliefd – verslaafd – verraden. Al komt enkel het deel over verslaafd zijn het meest uitgebreid aan bod. De verliefdheid blijft erg pril terwijl het verraad er eerder is om de spanning in het verhaal te houden.
Klein verhaal met een duidelijke boodschap van de auteur.

Pol Van Damme - november 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Stine Jensen   

Uitgeverij
Kluitman   


Jaartal
2019

ISBN
9789020609585

Aantal pagina's
95

Prijs
€8,95