De verkeerde papa

Coverafbeelding van: De verkeerde papa

Trefwoord(en)
vriendschap
huisdieren
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Zarah’s mama heeft het moeilijk. Ze heeft last van een gebroken hart sinds de papa van Zarah weggegaan is. Maar op een dag merkt Zarah dat haar mama er erg fleurig uitziet. Ze is ook opgewekt en wanneer ze op een avond thuiskomt hoort Zarah gegiechel in de gang. En ook de stem van papa. Stilletjes gluurt Zarah naar buiten maar tot haar verbazing is de man waarmee mama giechelt niet haar papa. Ze weet precies hoe haar papa er uitziet en dit is zeker niet haar papa. Toch zoent haar mama die man. Zarah is boos op haar mama, ook al vertelt die hoe aardig die verkeerde papa is. Maar Zarah blijft boos. Ze roept haar vrienden bij elkaar om haar mama te beschermen tegen die verkeerde papa. Hij krijgt het zwaar te verduren. Tot Zarah medelijden krijgt…

De nieuwe vriend van Zarah’s mama krijgt het zwaar te verduren. Zarah wil immers haar mama beschermen, ook al vindt die dat helemaal niet nodig. Integendeel, deze verkeerde papa maakt haar juist gelukkig. Het duurt even vooraleer Zarah dat door heeft. En gelukkig wil ze die verkeerde papa wel een kans geven. Ondertussen beleeft ze avonturen in haar eigen droomwereld, waarbij ze door de prairie kan draven met haar echte papa.
De gevoelens in dit verhaal zijn herkenbaar en worden op een grappige manier verwerkt. De tekst leest vlot en luchtig en de illustraties versterken dat luchtige effect. Toch is het ook een erg warm verhaal, met liefde voor een verdwenen papa, liefde voor mama en heel veel vriendschap. Want Zarah’s vrienden gaan helemaal mee in haar verhaal en willen haar helpen. En daar hebben ze gekke ideeën voor.
Een vlot en grappig voorleesverhaal over Zarah en haar hond Zottel.

Mik Ghys - februari 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Jan Birck   

Illustrator
Jan Birck   

Uitgeverij
Clavis   


Reeks
Zarah & Zottel

Jaartal
2020

ISBN
9789044836233

Aantal pagina's
61

Prijs
€19,95


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Zarah und Zottel und das zerbrechliche Herz

Vertaler(s)
Ipsissima Verba
Ingrid Vandekerckhove