De verhuisdieren

aanrader Coverafbeelding van: De verhuisdieren

Trefwoord(en)
dieren
verhuizen
fantasie
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

De dieren gaan verhuizen en dat brengt een hele stoet verhuizers met zich mee. Ieder draagt zijn of haar deel. Het varken de goudvis, de eland de piano. De neushoorn kiest voor de auto en de mollen voor wat zand. Kalfje neemt haar mama mee en de panter wat problemen. De flamingo’s dragen sokken en de poes die wil niks tillen. Enzovoort …

Aan visuele prikkels, verrassende wendingen en grappige situaties geen gebrek. Je volgt de stoet met heel veel aandacht en al even veel verwondering. Tot op het einde… Want daar wacht je een verrassing die kan tellen… En als je dan terugkijkt op het geheel, ontdek je subtiel dat je die verrassing kon zien aankomen.
De tekenaar/maker van dit hoogst originele prentenboek kunnen we alleen maar de hemel in prijzen voor zoveel teken- en verzintalent en dito plezier.
De gehele uitgave blinkt uit in originaliteit: de langwerpige uitgave laat zich open vouwen tot een fries van wel 4 meter lang. Zo zie je de hele stoet op een lange rij aan je voorbij trekken. En als je hem wil sluiten, doe je dat harmonica-gewijs. Afsluiten doe je met het rode elastiek. Aan alles is gedacht. Knap!
De ritmische tekst rijmt subtiel en zit vol variatie. Hij laat zich heerlijk (voor)lezen. Dit is duidelijk het resultaat van duchtig schrappen en schaven. Want er staat geen woord te veel of te weinig. Alles klopt!
In de fijne prenten zie je nog zoveel meer situaties die zich keer na keer laten ontdekken. Mooi hoe de dieren smaakvol afgebeeld zijn in zachte kleuren, terwijl de achtergrond in grijze lijntjes een hele stad verbeeldt.
Een origineel prentenboek dat je niet naast je neerlegt, maar dat je bekijkt en ontdekt en waarvan je geniet en zelf gaat verzinnen.
Een heerlijke en terechte aanrader!

Eric Vanthillo - mei 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Pieter van den Heuvel

Illustrator
Pieter van den Heuvel

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2020

ISBN
9789025772055

Aantal pagina's
14

Prijs
€15,99