De verhalendief

Coverafbeelding van: De verhalendief

Trefwoord(en)
boeken
diefstal
lezen
voorlezen

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Olivia is dol op lezen. Wanneer ze met haar papa met de boot terugkeert van de bibliotheek, valt een boek in het water. Het belandt op de bodem vlakbij een octopus. Die vraagt zich af wat je met dat ding kan doen en volgt Olivia naar huis. De octopus merkt hoe blij Olivia wordt van dat rare ding en steelt het boek uit haar handen. Vanaf dat moment worden alle boeken in de stad gestolen door de octopus. Niemand durft er iets tegen doen, behalve Olivia. Ze wil de dief opsporen en de boeken terughalen. Maar kan ze dat wel, zo helemaal in haar eentje?

Dit fantasievolle verhaal maakt duidelijk dat boeken lezen fantastisch is. Alle mensen beleven er plezier aan en de octopus raakt erdoor geïntrigeerd. Hij wil ook zo blij worden, maar weet niet hoe dat moet. Zelfs wanneer hij alle boeken gestolen heeft, is hij niet gelukkig. Tot Olivia hem toont waarom boeken belangrijk zijn, gewoon door voor te lezen.
De kracht van boeken zit in de fantasiewereld die ze oproepen waardoor ze de lezer gelukkig kunnen maken. Dat heeft de auteur knap verwerkt in dit prentenboek, zodat zelfs kleuters kunnen ontdekken hoe fijn voorlezen is. De tekst leest vlot voor en zit speels verwerkt tussen de illustraties. Die zitten vol heerlijke details zodat er heel wat te ontdekken valt op elke bladzijde. Vooral wanneer de octopus op boekenjacht is, of bij de ontdekking van de grot waar de octopus alle boeken verzameld heeft. Expressieve, kleurrijke illustraties brengen dit avontuur van Olivia helemaal tot leven.
Een aantrekkelijk voorleesverhaal over hoe fijn lezen is.

Mik Ghys - december 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Graham Carter   

Illustrator
Graham Carter   

Uitgeverij
Samsara   


Jaartal
2020

ISBN
9789492995810

Aantal pagina's
33

Prijs
€14,90


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Story Thief

Vertaler(s)
Edward van de Vendel