De vergeten feniks – Het geheime dierengenootschap, deel 2

Al zijn de ouders van Edith gevonden in het Amazonewoud, toch zal Edith haar vakantie terug doorbrengen bij haar oom, die dierenarts is van heel bijzondere dieren. Met haar bijzondere gave dat ze telepathisch kan communiceren met dieren is Edith erg belangrijk. Er blijkt namelijk een feniks vermist, één van de zeven overgebleven feniksen in de wereld. Hun zoektocht brengt hen naar een klein dorpje in Beieren. Ze verblijven er in een vriendelijk pension en maken kennis met een excentrieke graaf die in een verlaten kerk woont. Maar het achterliggende woud is minder vriendelijk en er blijken angstaanjagende wezens rond te struinen, vooral ’s nachts. Het belooft geen gemakkelijke zoektocht te worden.

Dit is het tweede avontuur van Edith met haar oom dierenarts. Omdat de personages al gekend zijn uit het eerste deel, kan het avontuur veel sneller beginnen. Het boek kan wel afzonderlijk worden gelezen, maar de lezer zal dan heel wat informatie over de personages missen. Het is dus aangeraden het eerste deel vooraf te lezen om helemaal mee te zijn met dit verhaal. De magie in het verhaal en de bijzondere gave van Edith komen heel geloofwaardig over. Ook de relaties tussen de personages onderling zijn herkenbaar. Al is het voornamelijk een avontuurlijk verhaal, de auteur heeft  hier en daar informatieve elementen in verwerkt over bestaande dieren en over het belang van respect voor en het beschermen van de natuur.
Het verhaal wordt door de auteur verteld, meestal vanuit het standpunt van Edith. Maar soms vanuit het standpunt van een ander personage.
Het verhaal leest erg vlot en de gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op. De lezer blijft daardoor steeds geboeid verder lezen. De spanningsboog blijft gespannen tot een spetterende finale.
Een spannend verhaal over de zoektocht naar en bescherming van een mythische vogel. Beslist de moeite waard en heel veel ontspannen leesplezier.

Pol Van Damme - januari 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Luke Gamble   

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Reeks
Het geheime dierengenootschap

Jaartal
2023

ISBN
9789021034331

Aantal pagina's
281

Prijs
€18,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Secret Animal Story – The Forgotten Phoenix

Vertaler(s)
Selma Soester