De verdwenen zeekrijgers – Stormwachter, deel 2

aanrader Coverafbeelding van: De verdwenen zeekrijgers – Stormwachter, deel 2

Trefwoord(en)
avontuur
eiland
magie
familie
spanning

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Fionn heeft nachtmerries waarin de duistere magiër Morrigan haar terugkeer aankondigt. Zelf kan hij er maar niet toe komen om zijn magie als Stormwachter van Arranmore te gebruiken. Iets wat hem uitermate frustreert. Als zielsluipers in grote aantallen naar het eiland komen, weten Fionn, zijn familie en vrienden dat de tijd dringt. Enkel de Golvenlokker zou hulp kunnen bieden. Maar die is spoorloos. Heeft Fionn dan geen plan?

Dit is het tweede deel uit de reeks over de Stormwachter van Arranmore. De verschillende personages zijn gekend vanuit het eerste avontuur ‘De kaarsenmaker van Arranmore’ en zou ook eerst moeten gelezen worden om de omstandigheden en gebeurtenissen goed te kunnen begrijpen.
Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van Fionn. Daardoor heeft de lezer ook een erg goed beeld van wat hij meemaakt en denkt, zijn twijfels en frustraties over zijn uitblijvende magie en zijn houding tegenover andere mensen op het eiland. Het meest is hij bezorgd over zijn grootvader die soms dingen vergeet of in het verleden lijkt te leven. Daarnaast krijgt hij gelukkig steun van zijn zus en enkele goede vrienden. De relatie met zijn zus lijkt heel wat beter dan in het eerste verhaal.
De gebeurtenissen – realistische en magische – volgen elkaar in snel tempo op. De dialogen tussen de personages zijn vloeiend en heel herkenbaar.
De gebeurtenissen leiden tot een dramatische finale waarin hun ergste vrees wordt bewaarheid. Een korte epiloog geeft de lezer al wel een idee dat ze zich niet gewonnen geven en de strijd verder gaat.
Wederom heerlijke lectuur die de lezer meeneemt naar dit magisch eiland en zijn bewoners..
Een aanrader.

Pol Van Damme - januari 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Catherine Doyle   

Uitgeverij
Baeckens Books   
Fantoom   


Reeks
Stormwachter

Jaartal
2019

ISBN
9789059246423

Aantal pagina's
296

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Lost Tide Warriors

Vertaler(s)
Maria Postema