De verdwenen magiër

Coverafbeelding van: De verdwenen magiër

Trefwoord(en)
avontuur
vriendschap
magie
oorlog
spanning

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Om te bekomen van de oorlog in Londen worden vier kinderen, twee broers en twee zussen, naar een landgoed in Engeland gebracht. Daar woont een wetenschapper die werkt voor het Britse ministerie van Oorlog. Wat een onbekommerde vakantie moet worden, verandert in een hachelijk avontuur als de kinderen een geheime bibliotheek ontdekken. Het brengt hen naar een magische wereld waar eveneens een strijd ontbrand is. Maken de kinderen de juiste keuze?

De auteur steekt niet onder stoelen of banken dat hij zijn idee gebaseerd heeft op de verhalen van Narnia. In ‘De verdwenen magiër’ komen ook vier kinderen in een magische wereld terecht waar zich een strijd tussen twee kampen afspeelt die de kinderen verdeelt in hun keuze. Hier moeten ze op zoek naar een verdwenen magiër die de bibliotheek heeft opgericht en enkel hij kan de orde tussen de boeken herstellen.
In het verhaal komen heel wat gekende sprookjes- en verhalenfiguren voor die kort aangehaald worden. De indeling in de bibliotheek in ‘toen’, ‘eens’ en ‘nooit’ is echter vrij onduidelijk. ‘Toen’ staat voor sprookjes en fantasie, terwijl ‘eens’ staat voor feiten, getallen, informatie, data… En ‘nooit’ is de duistere wereld waarin de magiër verdwenen is en die je dus beter niet betreedt.
Het verhaal wordt verteld door de auteur vanuit het standpunt van de verschillende kinderen. Het vertelstandpunt verspringt dus van de ene plaats naar de andere omdat de kinderen zich op verschillende plaatsen bevinden. De gebeurtenissen leiden tot een finale strijd die de vier kinderen weer bijeenbrengt. Maar daarna lijkt het verhaal op een drafje te worden afgewerkt.
Tussendoor staan er korte stukjes in een ander lettertype over gegevens van de Geheime Dienst die de gangen van de wetenschapper waar de kinderen zich bij bevinden, nagaat.. én geheim houdt.
Een verhaal dat de lezer meeneemt naar een magische fantasiewereld. Goed voor een hele tijd leesplezier.

Pol Van Damme - januari 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Piers Torday   

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Jaartal
2019

ISBN
9789024588206

Aantal pagina's
282

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Lost Magician

Vertaler(s)
Aimée Warmerdam