De verdachte draak – Het Fabeldierenpark, deel 2

Coverafbeelding van: De verdachte draak – Het Fabeldierenpark, deel 2

Trefwoord(en)
fabelwezens
avontuur
detective

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Jonas heeft enkele fantastische dagen achter de rug. Hij heeft ontdekt dat er een fabeldierenpark bestaat en dat hij griffioenen kan horen praten. Wat van pas kwam omdat er griffioenenwelpen ontsnapt waren. Gelukkig kon hij samen met Evi en Blauw, die in het fabeldierenpark wonen, de dieren terugvinden. Maar de ellende voor het fabeldierenpark is nog niet voorbij. Want net nu er een controle is die zal beslissen of ze mogen openblijven, wordt Lizzie, de gans met de gouden eieren, vermoord. Draak Krasser wordt beschuldigd en het is aan Jonas en zijn vrienden om te bewijzen dat hij onschuldig is. Het is nu ook overduidelijk dat iemand probeert om het dierenpark te saboteren.

Dit tweede avontuur in het fabeldierenpark sluit onmiddellijk aan op het eerste deel. Dat sloot af met de verdwijning van Lizzie en daar start dan ook dit tweede verhaal. De combinatie van verraad, fabelwezens en vriendschap zorgt voor een boeiend en meeslepend avontuur. Er komen zelfs weerwolven in voor, al is het dan in de vorm van weerberen, weerhanen en weeruilen. De fabeldieren hebben elk een raak getypeerd karakter, zodat ze allemaal een specifieke rol spelen bij de mysterieuze gebeurtenissen. Jonas en zijn vrienden tuimelen van het ene avontuur in het andere, waarbij verrassende ontdekkingen zorgen voor onverwachte wendingen.
En opnieuw is het verhaal nog niet afgelopen. Want de dreiging die het fabeldierenpark voelt, wordt heel concreet wanneer Jonas toevallig iets ziet wat hij helemaal niet had mogen zien.
Een spannend, fantasievol en erg boeiend verhaal, waarbij je reikhalzend uitkijkt naar het volgende deel.

Mik Ghys - november 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Tui T. Sutherland   
Kari Sutherland

Illustrator
Hendrik Gheerardyn   

Uitgeverij
De Fontein   


Reeks
Het fabeldierenpark

Jaartal
282

ISBN
9789026149962

Aantal pagina's
282

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Menagerie #2 : Dragon on Trial

Vertaler(s)
Hanneke Majoor