De verboden stad – Wereldspionnen, deel 3

Coverafbeelding van: De verboden stad – Wereldspionnen, deel 3

Trefwoord(en)
spionage
avontuur
vriendschap
spanning

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Om te voorkomen dat gestolen nucleair materiaal in een criminele groep zou belanden, moet het Wereldspionnen-team alle zeilen bijzetten. Zo moet één van de leden aan een wereldkampioenschap schaken meedoen in Moskou om er het juiste contact te leggen. En in Peking moet het team een gewaagde reddingsactie tot een goed einde zien te brengen. Maar of dat de transactie van het nucleair materiaal kan voorkomen is maar de vraag.

Dit is al het derde deel uit de reeks ‘Wereldspionnen’. De verschillende leden uit het team – zowel jongens als meisjes – zijn gekend vanuit de vorige verhalen.
De leden van het team zijn jongeren tussen twaalf en vijftien jaar en gedragen zich als dusdanig. Ze komen voor elkaar op, zijn vrienden maar worden soms ook gewoon jaloers. Elk heeft daarbuiten nog een bijzonder sterke kant in één of andere discipline waardoor ze samen zowat alles aankunnen. En ze zijn zich bijzonder bewust van hun taak. Voor lezers die de informatie over de jongeren niet meer weten, zijn hun ‘fiches’ achteraan in het boek opgenomen.
Het verhaal wordt door een alwetend auteur verteld vanuit het standpunt van verschillende personages, al naar gelang dat dit nodig is voor het verhaal.
Doordat de gebeurtenissen zich snel opvolgen, en met de nodige humor tussendoor, leest het verhaal heel erg makkelijk. Tussen de regels door geeft de auteur ook nog enkele kleine wijsheden mee aan de lezer, zonder dat het opvalt. Het is ook interessant om te zien hoe de auteur bestaande plaatsen in de wereld aanhaalt en er informatie over verwerkt in het verhaal. Op internet kan de lezer deze plaatsen zelf gaan bekijken als hij wil.
Een verhaal dat zowel jongens als meisjes zeker zal aanspreken en ondanks de vele bladzijden nooit verveelt.
Beslist de moeite waard.

Pol Van Damme - januari 2023

Zoek op bib.be

Auteur
James Ponti   

Uitgeverij
De Fontein   


Reeks
Wereldspionnen

Jaartal
2022

ISBN
9789026161872

Aantal pagina's
380

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
City Spies 3: Forbidden City

Vertaler(s)
Mariella Manfré