De veertiende brief

Coverafbeelding van: De veertiende brief

Trefwoord(en)
zoektochten
diefstal
vriendschap
verliefd

Genre
leesboek

Vanaf
13 jaar

Als Wannes de oude schrijfmachine van zijn overleden opa erft, geraakt hij in de ban van het verloren paneel ‘De rechtvaardige rechters’ uit het ‘Lam Gods’. Want de schrijfmachine zou nog van de dief van het paneel zijn geweest. Als zijn leraar geschiedenis – die bevriend is met de ouders van Wannes – dit te weten komt, graven ze samen verder om het raadsel op te lossen. Anderzijds is Wannes ook in de ban van Nina, de dochter van zijn geschiedenisleraar. Zo slaat hij twee vliegen in één klap en heeft hij telkens een reden om met Nina af te spreken. Hun zoektocht naar het paneel neemt een beslissende wending.

Het verhaal speelt zich af binnen de periode van één week waarin Wannes zowel een vriendin krijgt én het raadsel tracht op te lossen. Doorheen het verhaal zijn documenten en foto’s opgenomen die meer informatie over de diefstal en de omgeving bevatten. Hoewel het gegeven van het spoorloze paneel gekend is, weten de auteurs de lezer toch te boeien met een originele combinatie van de verschillende elementen om tot een mogelijke oplossing te komen.
Het verhaal leest erg vlot en is geschreven in een makkelijk leesbare taal. De gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op zodat de lezer geboeid blijft.
De verschillende personages, zowel de jongeren als de volwassenen, zijn levensecht en herkenbaar beschreven.
Soms grijpt het verhaal terug naar de diefstal zelf en de daaropvolgende gebeurtenissen. Die stukjes staan in een lettertype als van een schrijfmachine en die pagina’s hebben een lichtgrijze kleur.
Onderhoudend verhaal dat de lezer beslist kan boeien.

Pol Van Damme - oktober 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Marc de Bel   
Gino Marchal

Uitgeverij
Van Halewyck   


Jaartal
2018

ISBN
9789461319098

Aantal pagina's
199

Prijs
€15,99