De Vanderbeekers en de geheime tuin

aanrader Coverafbeelding van: De Vanderbeekers en de geheime tuin

Trefwoord(en)
familie
tuinen
geheimen

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Tijdens de zomervakantie valt er niet veel te beleven in de wijk waar de familie Vanderbeeker woont. Isa is op kamp maar haar zussen en broer vervelen zich. Wanneer hun bovenbuurman in het ziekenhuis belandt, willen ze hem opvrolijken. Ze vinden naast de kerk een verwaarloosd stuk grond dat ze willen omtoveren in een tuin voor hun oude bovenburen. Dat doen ze stiekem, want ze hebben gehoord dat de grond verkocht zal worden om een flatgebouw op te zetten. Achter de rug van hun ouders en met de hulp van enkele vrienden maken ze er een prachtige tuin van. Maar wanneer de verkoop dichterbij komt, hebben ze hulp nodig van volwassenen om de tuin te kunnen behouden. Zou het lukken?

De familie Vanderbeeker is een warme familie, met oog voor hun buren en de omgeving om hen heen. De kinderen kunnen goed samenwerken, ook al zijn ze erg verschillend, met elk hun eigen talent. Ze kunnen goed een geheim bewaren en betrekken ook hun vrienden in hun plannen. Maar ook met volwassenen kunnen ze goed opschieten, omdat ze steeds behulpzaam en zorgzaam zijn. Ze krijgen dan ook, terecht, de hulp die ze nodig hebben. Naast hun warme houding naar andere mensen, is ook hun idee van een buurttuin prachtig. Zo kunnen ze heel de buurt een stukje natuur bezorgen.
De verschillende personages worden knap in beeld gebracht. Elk kind heeft een uniek karakter en bepaalt mee het verloop van de gebeurtenissen. Zelfs Isa, die op kamp is en alles van een afstandje moet volgen, drukt haar stempel op het project. De belevenissen van deze familie zijn hedendaags en realistisch en bezorgen je een warm gevoel. Samenhorigheid, aandacht voor elkaar en de natuur zitten knap verweven in het verhaal over deze heerlijke familie. Een aanrader!

Mik Ghys - januari 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Karina Yan Glaser   

Uitgeverij
Van Holkema & Warendorf   


Jaartal
2022

ISBN
9789000380541

Aantal pagina's
300

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Vanderbeekers and the Hidden Garden

Vertaler(s)
Lidwien Biekmann