De vallei van de Goden – Elfenblauw, deel 2

Coverafbeelding van: De vallei van de Goden – Elfenblauw, deel 2

Trefwoord(en)
andere werelden
strijd
avontuur

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Het Elfenblauw, een machtig symbool van de elfenwereld, wordt ontvreemd. Sander en zijn vrienden gaan de dief achterna en ontdekken dat er veel meer achter steekt dan een banale diefstal. Ze hebben al hun vindingrijkheid nodig om het noodlot af te wenden dat hun vijanden in petto hebben voor hun wereld.

Dit verhaal is het vervolg op ‘Elfenblauw’ waarin Sander (een gewone jongen van twaalf jaar) in een fantasiewereld verzeild raakt en er een echte held wordt. Zoals in vele fantasyverhalen is de beschreven wereld er één die geschoeid is op een middeleeuwse maatschappij, met kastelen, dorpen en steden met daarrond velden en bossen, mensen die zich per paard verplaatsen (al dan niet met een kar. De gebruikte wapens zijn dan ook steevast zwaarden, dolken en pijl en boog…
Deze fantasiewereld wordt, naast gewone burgers, ook bevolkt door elfen, grondtrollen, boze magiërs, een draak en andere vreemde wezens. In ‘De vallei van de Goden’ is de jonge held op rondreis in zijn land als hem het onheilsbericht wordt gebracht. Onze helden beleven heel wat avonturen, de acties volgen elkaar in snel tempo op, waardoor er wel enige overdaad ontstaat. Dreigen de helden ergens vast te komen zitten, dan verschijnt er prompt een figuur die hen weer verder helpt. Dit laat de lezer af en toe toch de wenkbrauwen fronsen. Maar het verhaal leest erg vlot en heeft, zoals gezegd, een enorme vaart door de veelheid aan avonturen die de vrienden beleven en de gevaren die hen beloeren. Een lezer die het eerste deel nog niet gelezen heeft, krijgt na het lezen van dit verhaal wel zin om het eerste verhaal van Sander te lezen om te weten te komen hoe de vork nu echt in de steel zit en hoe Sander in deze ‘tussenwereld’ of ‘parallelle wereld’ is terechtgekomen. De illustraties lijken eerder voor een jonger doelpubliek bestemd en komen nogal houterig en stijf over. Hier en daar ontbreekt een woord en dat stoort wel.
Het verhaal is nog niet ten einde en er wachten de jonge helden in een volgend deel waarschijnlijk weer een heleboel spannende avonturen en uren leesplezier.

Winnaar van de Kinder-en Jeugdjury Vlaanderen 2012.

Pol Van Damme - april 2010

Zoek op bib.be

Auteur
Johan Vandevelde   

Uitgeverij
Abimo   


Jaartal
2010

ISBN
9789059326019

Aantal pagina's
360

Prijs
€19.95