De ultieme uitdaging van Bakkerij Bliss

Coverafbeelding van: De ultieme uitdaging van Bakkerij Bliss

Trefwoord(en)
avontuur
bakker
vriendschap
magie

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Om echt meesterbakker te worden moet Roos nog een laatste test afleggen onder toeziend oog van de toezichthouder van het magische receptenboek, een magisch wezen dat ‘de Hond’ wordt genoemd. Hij neemt Roos mee naar Bontemps, een afgelegen stadje, waar zich een vreemd probleem voordoet. De tijd loopt er achteruit en de bewoners worden steeds jonger. Wat is er aan de hand en hoe kan Roos dit oplossen?

Dit zesde deel over Roos Bliss en haar magische baksels lijkt eerder een toevoeging. Is dit wegens het succes van de vorige delen? Roos is al meesterbakker en nu moet ze zich alsnog gaan bewijzen.
Het verhaal staat ook eerder los van de vorige avonturen van Roos omdat het verhaal niet over heimelijke bakkers gaat die weinig goeds voor hebben met hun magische baksels. Roos komt terecht in een stadje waar een boosaardig iemand zich heeft meester gemaakt van de tijd. Toegegeven, er wordt door Roos magisch gebakken om de vloek op te sporen en te kunnen tegenhouden. Anderzijds doet Roos waar ze altijd voor gestaan heeft: ze wil goed doen en zal alles in het werk stellen om anderen te helpen. Terwijl Roos in dit verhaal niet op haar familie kan steunen, helpt ‘de Hond’ haar meerdere keren om noodsituaties tot een goed einde te brengen. Er is ook weinig echte ‘dreiging’ voor Roos zelf.
Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van Roos. Het verhaal leest erg vlot en de gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op.
Leuk, vlot lezend verhaal in een feelgood-sfeer. Goed voor een hele tijd ontspannen leesplezier.

Pol Van Damme - augustus 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Kathryn Littlewood   

Illustrator
Wouter Tulp   

Uitgeverij
Van Holkema & Warendorf   


Reeks
Bakkerij Bliss

Jaartal
2018

ISBN
9789000362394

Aantal pagina's
237

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Magic by the Minute – A Bliss Novel

Vertaler(s)
Annemarie de Vries