De Tovenaars van Ooit, deel 1

Coverafbeelding van: De Tovenaars van Ooit, deel 1

Trefwoord(en)
fantasie
heksen
tovenaars
avontuur
humor

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Ooit bestond er magie in de donkere bossen van de Britse eilanden. Tot de krijgers kwamen, die alle magie wilden laten verdwijnen. Zij werden de grootste vijanden van de stam van de tovenaars. Xar, die tot die stam van de tovenaars behoort, heeft echter pech. Hij heeft geen greintje magie en heeft er alles voor over om die te krijgen. Daarvoor wil hij een heks vangen, de grootste maar ook slechtste magie die er bestaat. Het loopt echter anders af. Hij vangt per ongeluk Wens, de dochter van de koningin van de krijgers. Die heeft een magisch voorwerp, een levende lepel. Xar neemt Wens mee naar zijn dorp, maar vanaf dan loopt alles mis. Hij wordt gestraft door zijn vader, krijgt te maken met een magisch zwaard, doodt een heks en moet samen met Wens naar het fort van de krijgers om een reus te helpen en het zwaard terug te brengen. Daar staan hen echter grote verrassingen te wachten.

Dit sprookjesachtige verhaal zit vol actie en humor. Zowel Xar als Wens zijn levenslustige kinderen die initiatief tonen. Ze houden zich niet aan regels en beleven heel wat avonturen. Hun ontmoeting laat hun leefwerelden botsen. Ze leren veel bij over elkaar en hun stammen. Zo ontdekken ze dat er heel wat geheimen bestaan en dat ze ongewild betrokken geraakt zijn bij een gevaarlijke strijd. Naast al die actie en spanning zorgt de auteur voor heel wat verfrissende humor. Xar is impulsief en erg zeker van zichzelf, wat geregeld slecht afloopt op een grappige manier. Wens heeft een bange lijfwacht die voor heel wat grappige momenten zorgt. Hun avontuur zit dan ook vol vrolijke knipogen, zelfs op de spannendste momenten.
Het is duidelijk dat dit boek een aanloop is naar verdere spannende avonturen. In dit boek zit een uitgebreide kennismaking met de verschillende personages die waarschijnlijk in een volgend boek een belangrijke rol zullen spelen. Iets om zeker en vast naar uit te kijken. Dit was in ieder geval al een verfrissend en spannend avontuur, vol magie en humor.

Mik Ghys - september 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Cressida Cowell   

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Jaartal
2018

ISBN
9789024580033

Aantal pagina's
396

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Wizards of Once

Vertaler(s)
Lia Belt