De toren van Nero – De beproevingen van Apollo, deel 5

Coverafbeelding van: De toren van Nero – De beproevingen van Apollo, deel 5

Trefwoord(en)
goden
halfgoden
avontuur
machtsstrijd
humor

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Apollo is nog steeds gestraft door Zeus. Hij moet als de tiener Lester samen met Meg de orakels redden uit de handen van de oude keizers. Die zijn allemaal verslagen, behalve één. De belangrijkste, de gevaarlijkste en de pleegvader van Meg. Als geen ander weet zij hoe zijn tirannie werkt. Met de hulp van hun vrienden in Kamp Halfbloed starten ze de eindstrijd. Het wordt een levensgevaarlijke confrontatie met maar één doel: het vernietigen van Nero en Python. Zo kan het orakel weer werken en Apollo terugkeren naar de Olympus.

De eindstrijd is spectaculair. Er duiken nieuwe bondgenoten op maar ook onverwachte tegenstanders. En natuurlijk loopt niet alles volgens het zorgvuldig bedachte plan. Onverwachte wendingen en verrassingen zorgen ervoor dat de strijd telkens verandert. De ene keer lijken Apollo en Meg in het voordeel en even later heeft Nero weer alle touwtjes in handen. De fantasie van de auteur volgt kronkelende paden en zorgt daardoor voor verslavend leesplezier. Je wordt ondergedompeld in de beangstigende wereld waarin Nero stilaan de macht grijpt en volgt ademloos de verbeten strijd van Apollo. Zijn bedenkingen, soms grappig, soms haast filosofisch, flitsen tussen de beschrijvingen van zijn gevaarlijke avonturen. Steeds meer komt hij tot het besef dat zijn houding als god tegenover de mens schandalig was. Zijn straf en zijn tijdelijke menselijkheid doen hem beseffen dat elk mensenleven waardevol is en onvervangbaar. Hopelijk leert hij iets hiervan zodat hij, moest zijn straf aflopen, een betere god kan zijn.
Deze fascinerende reeks blijft verbazen en boeien. Als geen ander slaagt de auteur er in om de godenwereld en de huidige maatschappij te laten ineenvloeien. Dat zorgt voor boeiende avonturen en personages waar je steeds meer over wil lezen.
Dit vijfde deel over de beproevingen van Apollo sluit deze reeks af met een spectaculaire finale.

Mik Ghys - maart 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Rick Riordan   

Uitgeverij
Van Goor   


Reeks
De beproevingen van Apollo

Jaartal
2020

ISBN
9789000351916

Aantal pagina's
397

Prijs
€18,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Tower of Nero – The Trials of Apollo #5

Vertaler(s)
Marce Noordenbos