De tombe van de tiran – De beproevingen van Apollo, deel 4

Coverafbeelding van: De tombe van de tiran – De beproevingen van Apollo, deel 4

Trefwoord(en)
goden
halfgoden
avontuur
humor

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Nog steeds zit de god Apollo vast in het lichaam van de zestienjarige Lester, tot zijn groot ongenoegen. Maar hij heeft ondertussen al veel geleerd over de mensen en hun gedrag. En ook hoe onuitstaanbaar hij als god eigenlijk was. Ook in dit vierde deel van zijn queeste wordt hij met zijn neus op de feiten geduwd. Een god die hij vroeger gepest heeft en een sybille die hij vervloekt heeft spelen een belangrijke rol in het slagen van zijn missie om Nieuw Rome te redden. Want de oude Romeinse keizers die de macht willen grijpen, staan klaar om Nieuw Rome binnen te vallen en iedereen te vermoorden. Alleen Apollo/Lester kan hier nog voor hulp zorgen.

Opnieuw beleeft Apollo/Lester superspannende avonturen. Telkens wanneer het bijna volledig misloopt, komt er onverwacht hulp opdagen. Of slaagt Apollo er ondanks alles in om iets van zijn kracht te heroveren. Toch is hij nog steeds een onhandige tiener die liever zou luieren dan vechten. Maar telkens weer gaat hij aan de slag, telkens opnieuw vindt hij genoeg moed om verder te gaan. Daardoor leert hij veel over zichzelf, langzaam aan verandert hij en krijgt hij meer eerbied voor de mensen. Dat hij de mensen in zijn omgeving meer en meer begint te waarderen, zorgt steeds meer voor het besef dat hij altijd een harteloze god geweest is, zonder respect voor menselijke gevoelens.
Zijn commentaar op alle gebeurtenissen blijft grappig om te lezen. Geregeld verwijst hij naar dingen die hij vroeger meegemaakt heeft. Dat kan zich zowel afspelen in de Romeinse tijd als in de jaren 60. Zowel politieke situaties als muzikale optredens kunnen bij die herinneringen horen. Wat bij jongeren niet altijd een belletje zal doen rinkelen, maar eerder een knipoog is naar volwassen lezers. Die zullen daardoor evenveel van deze verhalen kunnen genieten als jongeren.
Een spannend en avontuurlijk verhaal vol mythische en historische elementen. En de queeste is nog niet ten einde…

Mik Ghys - april 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Rick Riordan   

Uitgeverij
Van Goor   


Reeks
De beproevingen van Apollo

Jaartal
2019

ISBN
9789000351893

Aantal pagina's
414

Prijs
€18,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Tyrant’s Tomb – The Trials of Apollo #4

Vertaler(s)
Marce Noordenbos