De toevallige tijdreis van Carlo Ganz

Coverafbeelding van: De toevallige tijdreis van Carlo Ganz

Trefwoord(en)
tijdreizen
familie

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Carlo en Guusje spelen buiten wanneer er onverwachts een tornado door de wijk trekt. Die sleurt Carlo mee en laat Guusje alleen achter. Wanneer Carlo in een wei bij een boer belandt, brengt die hem snel weer naar huis. Daar blijkt dat Carlo 15 jaar weggeweest is. Ondertussen is er veel veranderd. Zijn ouders hebben allebei hun drukke baan opgezegd en doen nu iets waar ze veel gelukkiger mee zijn, Guusje is een bekende weerman geworden die nog steeds op zoek is naar Carlo, oma doet verwoede pogingen om jong te blijven en Carlo heeft plots een nieuwe zus. Carlo vindt dit allemaal maar niets, hij wil weer terug in de tijd. Hij gaat op zoek naar iemand met een teletijdmachine, maar die zijn nog steeds niet uitgevonden. Zijn nieuwste zus blijkt echter een wetenschappelijk wonderkind dat volop experimenteert met een tijdmachine. Zou het dan toch lukken om terug te gaan in de tijd?

Wat een verrassing! Voor Carlo lijkt het of hij even weg geweest is, maar het blijkt al 15 jaar later te zijn. Dat biedt heel wat fantasievolle mogelijkheden voor de auteur, en daar maakt hij gebruik van. Tot groot plezier van de lezer, die heerlijk kan wegdromen bij al deze toekomstige avonturen. Het is natuurlijk geen pretje als je zelf geen dag ouder bent maar je hele omgeving 15 jaar ouder is.
Het hele verhaal verloopt in de fantasievolle benadering van het gegeven. Want nergens komt er een wetenschappelijk geïnteresseerde geleerde opduiken die het fenomeen nader wil onderzoeken. En ook de tijdreizen die Carlo maakt zijn er meer om de lezer te plezieren dan dat ze essentieel zijn voor de keuze van Carlo.
Het verhaal leest vlot en werd verlucht met enkele expressieve illustraties.
Een plezierig en vlot tijdreisverhaal vol verrassingen.

Mik Ghys - november 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Leen Vandereyken

Illustrator
Shamisa Debroey   

Uitgeverij
Horizon   


Jaartal
2020

ISBN
9789463962322

Aantal pagina's
170

Prijs
€16,99