De Titanic – Ooggetuigen

Coverafbeelding van: De Titanic – Ooggetuigen

Trefwoord(en)
scheepvaart
rampen
zeereizen
onderzoeken

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

In een dertigtal dubbele paginahoofdstukken krijgt de lezer het verhaal van de meest tot de verbeelding sprekende scheepsramp van de twintigste eeuw. In een aantal hoofdstukken wordt er informatie gegeven over de bouw en de luxe aan boord van het schip. Daarna volgen een aantal hoofdstukken die stap voor stap de ramp beschrijven en de gevolgen ervan. Naar het einde toe wordt ook heel wat aandacht gegeven aan het onderzoek naar de ramp en de zoektocht naar het wrak. Met als slot hoe de ramp schrijvers en regisseurs inspireerde en zodoende de Titanic onsterfelijk maakte. Nadien volgen nog een aantal weetjes, een tijdlijn, plekken waar de geïnteresseerde lezer nog meer informatie kan vinden om af te sluiten met een verklarende woordenlijst, enkele foto’s uit de film en een register.
Zoals in alle delen van de Ooggetuigenreeks is er telkens een inleidende tekst in een grotere letter en wordt die tekst verduidelijkt met een aantal foto’s en illustraties waarbij nog korte tekstblokken in kleine letter staan.
Toch krijgt dit deel eerder iets van een verhaal omdat het de hele evolutie vertelt van de bouw van dit tot de verbeelding sprekende schip tot het bergen van voorwerpen uit het wrak en het onderzoek ervan. Zodoende blijft het geheel boeien en door de vele visuele ondersteuning met een groot aantal foto’s krijgt de lezer een erg accuraat beeld van dit schip en de ramp die het overkwam.
Een verzorgde uitgave die beslist de moeite waard is.

Pol Van Damme - januari 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Simon Adams

Uitgeverij
Memphis Belle   


Reeks
Ooggetuigen

Jaartal
2014

ISBN
9789089413901

Aantal pagina's
72

Prijs
€13,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Titanic – Eyewitness Guides