De tijdrit

Coverafbeelding van: De tijdrit

Trefwoord(en)
fietsen
racen
helpen
liefde
vriendschap

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Op de dag van de grote koers nodigt Emilie haar beste vriendje Eric uit om bij haar naar de finish te komen kijken. Met na de spannende tijdrit een gezellige picknick. Dat vindt hij een best plan. Hij verzamelt al wat hij nodig kan hebben tijdens het fietsen bij elkaar en vertrekt op een spurtje. Hij heeft geen tijd te verliezen want hij vermoedt dat de wedstrijd al begonnen is. Onderweg ontmoet hij tal van fietsers in problemen. Dankzij zijn verzamelde materialen kan hij iedereen helpen. De tijd dringt echter. Sneller en sneller koerst hij door. Tot hij nietsvermoedend als eerste over de finishlijn fietst …

De auteur en illustrator van dit charmerende prentenboek weet mooi de Franse ‘joie de vivre’ te vatten in luchtige prenten. ‘Tati’ is nooit ver weg. Zijn stapelverhaal sleept je mee doorheen een fietswedstrijd waarbij je als lezer/kijker een soort toeschouwer bent van de wedstrijd zelf. Het nietsvermoedende hoofdpersonage ontroert je in al zijn naïeve spontaneïteit.
Het verhaal zelf had bondiger en snediger gekund, maar daar maal je niet om. Want de zacht ingekleurde prenten, de fijne humor en de warme sfeer compenseren dit ruimschoots.

Eric Vanthillo - augustus 2013

Zoek op bib.be

Auteur
Rod Waters

Illustrator
Rod Waters

Uitgeverij
Van Goor   


Jaartal
2013

ISBN
9789000318506

Aantal pagina's
30

Prijs
€12,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Eric's Big Day

Vertaler(s)
Rindert Kromhout