De terugkeer van het Beest – Bethany en het Beest, deel 3

Coverafbeelding van: De terugkeer van het Beest – Bethany en het Beest, deel 3

Trefwoord(en)
monsters
gemeen
humor

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Het weesmeisje Bethany en Peregrinus Pincet denken dat ze eindelijk het Beest dat op Peregrinus’ zolder woonde, verslagen hebben. Het zit gevangen bij D.o.R.R.i.S. (Divisie om Rekelsche Rabauwen inte Sluijten), in een grote kooi. Ze willen niets meer met het Beest te maken hebben en proberen goede daden te doen om hun leven te beteren. Dat lukt beter bij Bethany dan bij Peregrinus, waardoor die toch wat jaloers wordt. En dan duikt het Beest toch weer op. Het lijkt compleet veranderd, het kan alleen nog maar lieve dingen doen. Bethany gelooft er niets van, ze denkt dat het Monster doet alsof, om daarna weer toe te slaan. Maar Peregrinus wil het een kans geven. Wie heeft gelijk?

Dit is het derde boek over de belevenissen van Bethany en Peregrinus met het Beest. Opnieuw boordevol humor, en toch ook best spannend. Wie heeft gelijk? Bethany of Peregrinus? Hoe trachten ze hun gelijk te bewijzen?
De belevenissen van het Beest zijn nog steeds hilarisch. Net als de personages van Bethany en Peregrinus. Ze zijn raak getypeerd en zorgen voor veel variatie en actie in het verhaal. Naast hun belevenissen is er ook nog het verhaal van papegaai Mortimer, die het Beest wil straffen voor wat hij zijn geliefde Claudette aangedaan heeft. Hij speelt dan ook nog een belangrijke rol in het verhaal.
Het verhaal wordt verlucht met enkele expressieve zwart-wit illustraties. Die sluiten mooi aan bij de sfeer van het verhaal.
Opnieuw een te gek avontuur boordevol verrassingen.

Mik Ghys - oktober 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Jack Meggitt-Phillips

Illustrator
Isabelle Follath   

Uitgeverij
Querido   


Reeks
Bethany en het Beest

Jaartal
2023

ISBN
9789045125541

Aantal pagina's
277

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Beast and the Bethany. Battle of the Beast

Vertaler(s)
Robbert-Jan Henkes