De terugkeer van de Temujai – Broederband, deel 8

Coverafbeelding van: De terugkeer van de Temujai – Broederband, deel 8

Trefwoord(en)
avontuur
vriendschap
dreiging
gevecht

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Hal en de leden van zijn Broederband trekken naar een bergpas waar de Temujai – krijgers uit de Oostelijke Steppen – mogelijk zouden kunnen doorbreken om Skandia te veroveren. Maar als de Temujai daar plots verdwenen zijn, krijgt Hal de opdracht om met zijn Broederband naar een andere mogelijke doorbraakplek te zoeken, zoals de noordelijke IJsrivier. Daarvoor moeten Hal en zijn bemanning enkele keren hun schip over een onbevaarbaar stukje rivier zien te krijgen. Maar dat is pas het begin van de moeilijkheden.

Hal en zijn Broederband beginnen aan hun zoveelste avontuur. De personages en hun leefomgeving zijn al goed gekend vanuit hun vorige belevenissen.
Net als in de vorige delen van deze reeks wordt het verhaal door de auteur verteld, meestal vanuit het standpunt van Hal, op een enkele keer na waarbij het vertelstandpunt verplaatst naar  andere personages. Dit, als dat nodig is voor het verhaal. En net zoals in de vorige delen verloopt het eerste deel van het verhaal eerder ‘kabbelend’, zonder dat het vervelend wordt. De auteur slaagt er telkens in om de lezer te blijven boeien zonder dat het verhaal super spannend wordt. Hij weeft hier en daar zelfs een humoristische noot in het verhaal.
De personages zijn levensecht beschreven en de dialogen verlopen vlot en natuurlijk. De lezer kan zich de gebeurtenissen en de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt goed voorstellen.
Uiteraard zitten er in het verhaal penibele situaties die het de Broederband niet gemakkelijk maken. Toch zullen Hal en zijn vrienden uiteindelijk aan het langste eind trekken en de situatie in hun voordeel kunnen beslechten.
Ideale lectuur voor een hele tijd leesplezier.

Pol Van Damme - juli 2020

Zoek op bib.be

Auteur
John Flanagan   

Uitgeverij
Gottmer   


Reeks
Broederband

Jaartal
2020

ISBN
9789025771997

Aantal pagina's
333

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Brotherband, Book eight: Return of the Temujai

Vertaler(s)
Wybrand Scheffer